Umjesto na tri, investitorima koncesije na pet godina

Ministar Mihael Zmajlović/Patrik Macek/PIXSELL Ministar Mihael Zmajlović/Patrik Macek/PIXSELL

Objavljen nacrt Pravilnika o postupku davanja koncesijskog odobrenja na zaštićenom području.

Zagreb Ministarstvo zaštite okoliša i prirode objavilo je na svojim internetskim stranicama nacrt Pravilnika o postupku davanja koncesijskog odobrenja na zaštićenom području, koji će biti u javnoj raspravi do 14. veljače.

Novi pravilnik osigurat će transparentniji način izdavanja koncesijskih odobrenja i definirati uvjete i načine obavljanja dopuštenih djelatnosti u zaštićenim područjima te utvrđivanje naknada. Njegovim stupanjem na snagu detaljno će se urediti problematika davanja koncesijskih odobrenja s ciljem olakšavanja poslovanja pravnim i fizičkim osobama koje se bave djelatnostima u zaštićenim područjima. "Naša zaštićena područja imaju velik potencijal da postanu generatori razvoja lokalnih sredina i regija, posebno na području turizma, ekoturizma i ugostiteljstva.

Novim pravilnikom jasno se reguliraju postupci davanja koncesijskih odobrenja za obavljanje djelatnosti u zaštićenim područjima  te se produljuje rok dodjele koncesija s tri na pet godina", rekao je ministar Mihael Zmajlović. Uvodi se koncesijsko odobrenje za obavljanje jednokratnih djelatnosti ili djelatnosti koje se ne obavljaju u kontinuitetu duljem od sedam dana na godišnjoj razini. Uređuju se tako pitanja koja se odnose na manifestacije, sportska natjecanja. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!