Kinezi voljni uložiti milijarde u objekte u Splitu, Zagrebu i Osijeku

Autor: Saša Paparella , 27. kolovoz 2019. u 13:14
Foto: Sandra Šimunović / Pixsell

Na pitanje tko bi radio u novoj bolnici, jer Splitu već sada nedostaje liječnika, odgovorio je da će “kao kroz stoljeća iza i ispred nas raditi Hrvati”.

Sinopharm International, kineska medicinska kompanija u vlasništvu države zainteresirana je za gradnju sveučilišnih bolnica u Splitu, Zagrebu i Osijeku, a tim povodom u ponedjeljak je održan prvi sastanak u KBC-u Split. 

Buduća bolnica u Splitu imala bi oko 150.000 četvornih metara, a investicije takvih bolnica u svijetu se kreću oko milijardu i pol eura. 

Ministar zdravstva Milan Kujundžić rekao je da "to investiranje znači nove Firule i Križine", da će bolnica biti hrvatsko vlasništvo i domaće osoblje, ali da bi se u toj bolnici liječili i Kinezi s obzirom na to da izuzetno cijene naše liječnike. Od toga bi se, dodao je, onda vraćao kredit. 

Na pitanje tko bi radio u novoj bolnici, jer Splitu već sada nedostaje liječnika, odgovorio je da će "kao kroz stoljeća iza i ispred nas raditi Hrvati". Ministar Milan Kujundžić je prošli tjedan najavio izgradnju splitske sveučilišne bolnice koja bi, kako je tada rekao, koštala nekoliko milijardi kuna.

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban potvrdio je Klis kao jednu od potencijalnih lokacija za buduću Sveučilišnu bolnicu. Od ulagača sada čekaju informacije o tome koliko prostora treba za bolnicu.

Kinezima je bitno da u blizini buduće bolnice bude autocesta, ali i zračna luka, dodao je župan.  Ravnatelj KBC Split Julije Meštrović naglasio je kako je bolnici u interesu završiti započete projekte kao što je Centar za akutnu medicinu, Polikliniku i Istraživački centar na Križinama.  

Komentari (2)
Pogledajte sve

Romel, 28.08.2019. u 09:23
Kinezi voljni uložiti milijarde u objekte u Splitu, Zagrebu i Osijeku

A tek kad nam dođe Djed Mraz sa svojom ekipom u posjetu – kolike će to biti milijarde za ulaganje.

Ovo s Kinezima je postala pomama! A i oni se nalaze sa svakojakim zgubidanima! Vrh je da ćemo izvoziti ono u čemu smo deficitarni!

New Report

Close