Uhićen vlasnik kompanije koja je bila potencijalni kupac HŽ Carga

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. siječanj 2014. u 11:02
Photo: Marijan Susenj/Pixsell

Vijest da je noćas uhićen vlasnik rumunjske Grampet grupe, koja je bila potencijalni kupac HŽ Carga, i potreba da se progovori o sudbini tri i pol tisuće djelatnika te tvrtke, povod su saborskoj stanci.

Rumunjski tajkun Gruia Stoica, vlasnik Grampet grupe, priveden je u srijedu navečer u Bukureštu na ispitivanje u nacionalno ravnateljstvo za borbu protiv korupcije (DNA), javio je rumunjski informativni portal Mediafax.

Tužitelji su za Stoicu zatražili mjesec dana pritvora jer se ranije nije odazvao na saslušanje u DNA. Istražiteljima je tvrdio da nije u Bukureštu, ali oni su ga u srijedu pronašli na kućnoj adresi.

Stoicu se sumnjiči da je s tri milijuna eura potplatio odvjetnika Doru Bostinu kako bi saznao koju cijenu rumunjska državna željeznička kompanija za prijevoz tereta CFR Marfa nudi za posao prijevoza ugljena za rumunjsku energetsku kompaniju Complexul Energetic Oltenia. Stoica je potom ponudio nižu cijenu i pobijedio na natječaju za taj posao vrijedan 48 milijuna eura.

Vijest da je noćas uhićen vlasnik rumunjske Grampet grupe, koja je bila potencijalni kupac HŽ Carga, i potreba da se progovori o sudbini tri i pol tisuće djelatnika te tvrtke, povod su saborskoj stanci koju je u četvrtak prijepodne zatražio HDSSB, a pridružili mu se Laburisti i HDZ.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Sad je u Saboru stanka da se malo saberu od šoka……. koliko su naime neki izgubili ovim hapšenjem osim ako nije bilo avansno plaćanje.

Kako je ta “poštenjačina” došao u Hrvatsku, državu sa nultom stopom korupcije?

New Report

Close