Udruga Zviždač: Ne smije se zavlačiti slučaj Merzel

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. veljača 2014. u 08:30
Vesna Balenović, Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Zanima ih i koliko još vremena treba čekati da mjerodavna tijela provedu sve izvide i zauzmu službeni stav ili, kaže se u priopćenju, čekaju da predmet padne u zaborav.

Udruga Zviždač pozvala je večeras Županijsko državno odvjetništvo i USKOK da što prije riješe slučaj zviždačice Jasmine Jovev, koja javno tereti sisačko-moslavačku županicu Marinu Lovrić Merzel za nenamjensko trošenje županijskog novca.

Očekuju da DORH, USKOK i policija čim prije odgovore na postavljena pitanja, s obzirom na to da su uz dokumentaciju koju im je Jovev priložila u svibnju prošle godine, mogli to učiniti za mjesec dana. Sad već istječe deveti mjesec, ističe Udruga Zviždač u priopćenju.

Zanima ih i koliko još vremena treba čekati da mjerodavna tijela provedu sve izvide i zauzmu službeni stav ili, kaže se u priopćenju, čekaju da predmet padne u zaborav.

Predsjednica udruge Vesna Balenović, pozivajući se na svoj primjer i dobiveni otkaz u Ini nakon razotkrivanja kriminala, kaže da ju je "strah za ishod najnovijeg slučaja, odnosno sudbinu zviždačice Jasmine Jovev i njezine obitelji".

Zviždačima koji razotkriju i dokažu kriminal Republika Hrvatska ozakonjuje i potvrđuje otkaz, zabranjuje ulazak u bivše kompanije, dosuđuje zatvorske i novčane kazne i dozvoljava svaki daljnji progon, stigmatizaciju i zatiranje, kako zviždača, tako i njegove obitelji, upozorava Balenović.

Smatra i neosnovanom izjavu premijera Zorana Milanovića da je posao Jasmine Jovev pri angažmanu za protukandidata na proteklim lokalnim izborima, bio da Merzel ostane bez posla.

"Radno mjesto Jasminke Jovev ukinuto je, a ne mjesto županice Merzel. Onaj tko u sličnom srazu redovito gubi nije političar! Gubitnik je pošteni građanin jer političar u svom arsenalu oružja ima sve poluge vlasti, financije, moć i veze. Što od svega toga ima Jasmina Jovev? Čini se, jedino pravdu", upozorava Balenović.

U priopćenju se osvrnula i na izjavu Merzel da posjeduje svu dokumentaciju Jasmine Jovev, te pita otkud županici dokumentacija koju je njezina bivša predstojnica kabineta predala isključivo ŽDO-u i USKOK-u.

"Kako onda svu dokumentaciju može imati i Marina Merzel? Kako je tu svu dokumentaciju dobila i od koga? Možemo jedino pretpostaviti da dokumentacija iznova curi iz DORH-a ili USKOK-a. Dakle, o kakvoj ravnopravnosti pred državnim tijelima možemo govoriti, kad iza županice stoji represivni aparat koji umjesto da ju propituje, njoj služi? Pred zakonom očito nismo svi jednaki!", naglašava se u priopćenju.

Komentari (8)
Pogledajte sve

Pa šta hoće ta Udruga Zviždač ?

Pa evo Institucije sistema već procesuiraju 93 godišnjeg antifašistu za počinjene zločine prije 70 godina.

I okrivljenog Perkovića za ubojstvo Đurekovića prije 35 godina već su izručili.

A ININU zviždašicu institucije rješavaju tek 20 godina.

Uvjeren sam da će Institucije sistema i slučaj županice Merzel rješiti do 2035.godine do nene 91 godine.

@mlijeko – godinama slušamo komunističku i srbijansko-fašističku demagogiju sa ciljem nametanja kolektivne krivnje i ako ćemo svi šutiti znači da smo istu prihvatili. I u bivšem režimu i danas govorim što mislim i osjećam pa neka me zatvore, ako se usude. Jer ima nas koji smo spremni samo je pitanje kad će nagaziti….a mi smo poznati da dugo možemo trpiti, samo jao kad puknemo…

Ako se zataška kriminal gosp.Merzel….ostavit će to gorki okus u ustima
svih birača koji su podržavali SDP-….

Ipak, željela bih , ako je moguće da otvorite / javno/ broj tekućeg računa gosp Jovov kako bi građani, svojim skromnim financijskim doprinosom pokazali,
hrabroj građanki , koja je prijavila kriminal u političkim krugovima,
—-
na čijoj su strani…ili telefon, za prikupljanje poziva s višom tarifom..par kuna,to je jednostavnije i neobavezujuće za mnoge koji nemaju novaca….

MOžda će to osvijestiti vladajuću stranku, da slušaju i poštuju svoj narod,
a gospođi biti satisfakcija za trud i neugodnosti kroz koje prolazi…..

Po meni zviždačicu, ovu, one prošle, pa i one buduće, treba odmah po otvaranju usta denuncirati, difamirati, te po mogućnosti i preventivno zatvoriti. Remetinec ili Vrapče, svejedno je, samo da ih se više ne čuje, da nam ne uznemiravaju narod!

New Report

Close