Učiteljima i profesorima ukida se naknada za prijevoz do posla

Autor: Poslovni.hr , 06. veljača 2018. u 09:03
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL

Navedena odluka način je na koji u Ministarstvu obrazovanja tumače odredbe temeljnog kolektivnog ugovora, a takav naputak 25. siječnja odaslali su na adrese osnovnih, srednjih škola i predstavnicima učeničkih domova

Učiteljima i profesorima koji žive u jednom, a na posao putuju u drugi grad, općinu ili županiju više se neće isplaćivati kuna za prijeđeni kilometar ako na relaciji kojom putuju na posao postoji mjesni ili međumjesni javni prijevoz. Za godišnji pokaz će im novac biti isplaćen, pa bi situacija bila jednostavna i pravedna da većini odgovara vozni red javnog prijevoza, piše Večernji list.

Naime, bez isplaćene kune za prijeđeni kilometar profesori ostaju i u onom trenutku kada vozni red uopće ne odgovara početku radnog vremena. Hoće li kasniti na nastavu ili pak satima čekati autobus za povratak kući, čini se, nikoga ne zanima. Dapače, u škole su proslijedili i izjavu koju profesori moraju potpisati i opisati kako dolaze na posao.

Navedena odluka način je na koji u Ministarstvu obrazovanja tumače odredbe temeljnog kolektivnog ugovora, a takav naputak 25. siječnja odaslali su na adrese osnovnih, srednjih škola i predstavnicima učeničkih domova.

Više o temi pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close