U Splitu otvoren Centar izvrsnosti za znanost i tehnologiju

Autor: Poslovni.hr , 28. siječanj 2015. u 13:41
Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

U prostorijama multimedijalne dvorane Sveučilišne knjižnice svečano je otvoren Centar izvrsnosti za znanost i tehnologiju – STIM.

U prostorijama multimedijalne dvorane Sveučilišne knjižnice svečano je otvoren Centar izvrsnosti za znanost i tehnologiju – STIM. 
Skupu je nazočio i predsjednik Gradskog vijeća Grada Splita Boris Ćurković koji je tom prilikom dao podršku Centru izvrsnosti.

– Ne sumnjam da u Hrvatskoj postoji dovoljan broj potencijalnih znanstvenika koji mogu dati svoj obol napretku znanosti u Hrvatskoj i u Europi. Brojni pedagoški standardi zahtijevaju dosta truda od profesora i studenata, ali istraživači ne smiju u svojim istraživanjima zaboraviti na humanost. Bit istraživanja je ljudskost i istraživanje mora biti u funkciji ljudskosti i čovječanstva – naglasio je Ćurković. 
Zajedno sa rektorom splitskog Sveučilišta Šimunom Anđelinovićem, svečanost otvorenja pripala je profesorici Vlasti Bonačić-Koutecky, voditeljici Centra.- Cilj je povezati edukaciju mladih istraživača kako bi bili spremni svoje rezultate povezati s primjenom i kasnije s poduzetništvom, a sami fokus istraživanja Centra je obnovljiva energija i to za prijedloge novih materijala za solarne i gorive ćelije sve bazirano na malim nanočesticama koje imaju posebna svojstva koja se mogu upotrijebiti za medicinsku dijagnostiku i zato imamo područje za razvijanje materijala za biosenzoriku – istaknula je profesorica Bonačić-Koutecky.

Komentirajte prvi

New Report

Close