U slučaju Badel žalbe rješava Fina zbog ekonomičnosti

Autor: Suzana Varošanec , 23. siječanj 2017. u 22:01
Priprema terena za glasovanje/Marko Prpić/PIXSELL

U Fini objašnjavaju da samostalno rješavanje žalbi od strane nagodbenog vijeća nije jedinstven slučaj, iako nije čest.

Finino nagodbeno vijeće zaduženo za predstečaj Badela 1862 samostalno je riješilo žalbe vjerovnika. Inače je za to nadležno Ministarstvo financija – Samostalni sektor za drugostupanjski postupak, no to nije presedan, jer kako na naš upit navode iz Fine, "iako nije česta situacija da vijeća samostalno odlučuju o žalbi, to nije niti jedinstveni slučaj".

Prema Fini, vijeće tako postupa u nedvojbenim situacijama, primjerice kod nepravovremenosti žalbe i nespornih činjenica, u svrhu rješavanja u što je moguće kraćem vremenu. Tvrde da je to moguće po čl.113. Zakona o općem upravnom postupku, koji se podredno primjenjuje u predstečaju, pa kad prvostupanjsko tijelo ocijeni da je žalba u cijelosti ili djelomično osnovana, može zamijeniti pobijano rješenje novim, ako se ne dira u prava trećih osoba.

Tako je kažu jednu od žalbi vijeće odbacilo kao nepravovremenu, a drugu žalbu – budući da se Badel složio s navodima vjerovnika u žalbi, "u svrhu ekonomičnosti i učinkovitosti postupka također samostalno riješilo". Sljedeći procesni korak je zakazivanje ročišta za glasovanje, poručuje Fina i navodi da "nagodbeno vijeće ima mogućnost zatražiti od dužnika dostavu plana i nacrta usklađenog s rješenjem o utvrđenju tražbina".

O istome govori i jučerašnje priopćenje Badela 1862. Slijedom poteza dijela velikih vjerovnika za 120 mil. kn porastao je iznos utvrđenih tražnina – iznosi 463 mil. kn, od čega se 140 mil. kn tiče strateškog partnera Meteora koji se odriče razlučnih prava u svrhu glasovanja. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Sve ovo oko Badela 1862 je toliki kriminal sve se radi u interesu samo jedne osobe a to je Todorić preko Meteor grupe.
Pošto u Badelu 1862 rade nečasni ljudi koji za svoje interese odrađuju prljavu rabotu.
Sve se odrađuje pod pokroviteljstvom politike, kako drugačije to svatiti pa i ptice na grani znaju da je u Badelu 1862 ogromni kriminal jedino to nece da znaju oni koji bi morali voditi brigu o pravu i pravdi.
Podignute su kaznene prijave protiv kriminalaca u Badelu 1862 i nitko ništa.
Koga je to toliko zadužio Ivo Markotić Zvjezdana Blažić i Srđan Oreb koji su upropastili Badel 1862 upropastili toliko radnih mijesta,upropastili male dioničare koji su sa srcem ulagali i gradili Badel 1862.
Dođoše divljaci i upropaštavaju tvrtku.
Gospodine Cvitan šta vi radite i tko vas plaća?hoćeteli i vi na platni spisak Todoriću? Bogami nećete svi ćete vi odgovarat za svoja nedjela.

Rješava Fina ?

A nitko ni slova o tome da je ta Fina zlo i štetočina iz bivših sistema i da joj samo svakih par godina mjenjaju ime a zlo i šteta ostaje.

I sada objavili da je Fina u gubitcima a duguje 150.000.000,00 poreza koje će platiti u 3-4-….rate.

Kada će konačno zatvoriti Finu ?

New Report

Close