U rukama Šamisa NO i Uprava Aluminiuma

Autor: Suzana Varošanec , 11. svibanj 2015. u 22:01
Za danas najavili vijesti o novoj Upravi/D. Jarmaz/PIXSELL

U Šibenik bi idućeg tjedna iz Grčke trebala stići sirovina koja je ugovorena, a još treba biti i plaćena.

Šibenski TLM Aluminum u ponedjeljak je ipak dobio novi Nadzorni odbor čiji je predsjednik Igor Šamis, već nešto više od dva mjeseca i novi vlasnik TLM Holdinga.

Skupština, za koju inače predsjednik Uprave Branimir Lepur tvrdi da je nelegalna, održana je nakon sastanka kod šibensko-kninskog župana Gorana Pauka. Prisustvovale su obje strane, a župan je očito smirio situaciju u korist što bržeg nastavka proizvodnje. Tome je, prema izvorima Poslovnog dnevnika, otvoren put jer su instrumenti upravljanja u Šamisovim rukama.

U Grčkoj je ugovorena isporuka 1000 tona aluminijskih blokova za Aluminium i 300 tona trupaca za potrebe u Prešaonicama, pa se sad očekuje da će novi vlasnik opravdati povjerenje, tj. da će sirovina brzo biti i plaćena, te idućeg tjedna dopremljena u Šibenik. Ta narudžba dostatna je za tjedan dana proizvodnje, koja je posljednjih godina iznosila oko 5000 tona mjesečno, a tvrtka je u problemima i u predstečajnoj nagodbi zbog velika broja prijava.

Ministarstvo gospodarstva prijavilo je milijardu kuna tražbina zbog neispunjenih obveza iz kupoprodajnog ugovora, a nije jasno je li prijava podnesena u roku. Druga nepoznanica, pak, je li već smijenjena Uprava, danas će biti razjašnjena. Iz jakih razloga, kako je Šamis objasnio, o tome jučer nije bilo s njegove strane nikakvih komentara, nego je za danas sazvana konferencija za novinare. Marijan Stričević, šef Uprave TLM Holdinga, neslužbeno, najvjerojatnije je novi šef Uprave Aluminiuma, uz dosadašnjeg člana Uprave Tonćija Kandida, koji nije bio za opozivanje skupštine.  

Komentirajte prvi

New Report

Close