U potrazi za jeftinijim autodijelovima, Hrvati susjedima kopaju po smeću

Autor: Poslovni.hr , 19. veljača 2013. u 11:58
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Zbog sve veće neimaštine vozači, umjesto kupnje novih vozila, novac troše na krpanje i održavanje starih automobila.

Prodaja novih automobila na domaćem tržištu je u padu, a smanjuje se i broj automobila koji završavaju na otpadu. Prema podacima DZS-a, u 2011. godini je na otpadu završilo 46.000 vozila, a prošle godine samo 24.000, piše Jutarnji list.

Zbog sve veće neimaštine vozači, umjesto kupnje novih vozila, novac troše na krpanje i održavanje starih automobila. To se može zaključiti i po poslovanju prodavaonica rezervnih dijelova čiji posao trenutno 'cvate'. No kako Jutarnji navodi, postoji  još jedno mjesto za nabavu autodijelova, a to je autootpad. No oni u Hrvatskoj više liče na 'groblje automobila' nego na mjesto na kojem bi se mogli nabaviti rezervni dijelovi. Stoga hrvatski vozači sve češće u 'nabavku' rezervnih dijelova odlaze u susjednu Italiju.

Primjerice, samo u okolici Udina postoji čak šest autootpada koje Hrvati sve više obilaze. Ponuda je velika, dijelovi se mogu vidjeti i na internetu, a kod uvoza se ne plaća carina do iznosa od 1000 kuna. Jedini nedostatak su putni troškovi. Zbog sve veće potražnje, ova vrsta biznisa postaje sve popularnija, piše Jutarnji. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

[emo_mrgud]

New Report

Close