U Mandalini će branom štititi jahte 
od valova, osigurali 2,5 milijuna kuna

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 01. srpanj 2018. u 21:59
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Čim je od Vlade dobili ‘zeleno svjetlo’, Dogus Grupa krenula 
jeu ishođenje dozvola, a valobran bi trebao biti gotov za najviše tri godine.

Hrvatska je Vlada na posljednjoj sjednici prihvaćanjem izmjene Odluke o davanju koncesije na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luke nautičkog turizma Mandalina-Kuline, poznatije kao D-Marin Mandalina i smještene u šibenskom akvatoriju, odobrila i investiciju vrijednu 2,5 milijuna kuna kojom će povećati razinu zaštite ondje usidrenih plovila.

Iz Doğuş Grupe, u čijem je portfelju D-marina Mandalina, za Poslovni su dnevnik kazali da će postojeće vezove zaštiti izgradnjom valobranskog pontona te da su s pripremnim radnjama i ishođenjem potrebnih dozvola krenuli odmah, a za jesen najavljuju i početak građevinskih radova koji trebaju biti gotovi u roku od maksimalno tri godine.

Kako kažu, na novom valobranu D-Marin Mandaline predviđeno je i 11 novih vezova od kojih šest s vanjske strane, a pet s unutrašnje i to za plovila do 20 metara dužine koji će se moći koristiti samo u ljetnom razdoblju i to samo za tranzitni vez.

“Predmetno povećanje koncesije nema gotovo nikakvog značaja u kontekstu proširenja kapaciteta marine”, poručuju id Dogusa pojašnjavajući da je jedini motiv ovoga zahtjeva za proširenje koncesije zaštita postojećih vezova odnosno brodova i imovine naših klijenata.

“Potreba za povećanjem koncesijskog područja proizašla je iz smještaja luke izložene južnim i jugozapadnim vjetrovima koji tijekom zimskog razdoblja stvaraju jake valove, a od kojih luka nema odgovarajuću zaštitu. Ti valovi uzrokuju štete, kako na plovilima tako i na plutajućim pontonskim gatovima koji se nalaze u toj zoni, stoga je naša namjera postaviti novi plutajući valobranski gat. Kao i uvijek do sada, zadovoljni smo suradnjom s nadležnim službama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture”, poručili su iz Doğuş Grupe.

Komentirajte prvi

New Report

Close