U Mađarskoj telekom spustio cijenu struje 8%

Autor: Bernard Ivezić , 03. listopad 2013. u 22:00
Mađarska telekomunikacijska kompanija građanima nudi dva tarifna modela/FOTOLIA

Magyar Telekom kupcima daje popust ovisno o potrošnji telekomunikacijskih usluga.

Dok Hrvatski telekom još uvijek ne komentira ulazak svoje tvrtke kćeri Iskona na energetsko tržište, istražili smo kako operatori iz te industrije ulaze u energetiku.

Magyar Telekom u Mađarskoj prodaje električnu energiju i prirodni plin svojim postojećim korisnicima telekomunikacijskih usluga. Pri tome nudi popuste od tri do osam posto na osnovnu cijenu električne energije koju naplaćuje univerzalni davatelj usluge što bi u Hrvatskoj bio HEP.Manjim tvrtkama to u startu znači pet posto manji račun za struju i plin, a ostalima se uvjeti prilagođavaju ovisno o potrošnji. Građanima se pak nude dva tarifna modela. Onima koji koriste najjednostavniju uslugu mogu dobiti tri posto popusta na osnovnu cijenu plina i pet posto popusta na cijenu električne energije.

 

5-8posto

niže cijene struje u Mađarskoj nudi Magyar Telekom

Jači potrošači telekom usluga imaju veći popust: pet posto na plin i osam posto na struju. Postoji pak i drugačiji model, koji je kako opisuje agencija PMR, zaživio u Poljskoj.U veljači je najveći poljski telekom Orange potpisao suradnju s najvećom energetskom kompanijom PGE-om o zajedničkoj ponudi. Nešto slično je ugovorila konkurentska Netia, koja radi s RWE-om. Naglasak im je na poslovnim korisnicima, jer u energetici s veličinom potrošača raste i profitna marža. Plod suradnje su usluge poput garancije cijene, e-računa, non-stop korisničke podrške i e-pregleda trenutačne potrošnje struje zahvaljujući udaljenom mjerenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close