U Ikei Tvinov namještaj, sa Spin Valisom pregovaraju

Autor: Božica Babić , 29. srpanj 2014. u 22:00
Katalog na hrvatskom dostavit će na 500 tisuća kućanstava u Zagrebu i okolici/Marko Prpić/PIXSELL

Još smo u fazi kalkuliranja i uklapanja u cjenike, kaže o pregovorima sa Šveđanima direktor Spin Valisa Zdravko Jelčić.

Ikea će tijekom prva tri tjedna kolovoza svoj prvi katalog na hrvatskom jeziku dostaviti na 500 tisuća kućanstava u Zagrebu i gradovima u okruženju metropole, dok će više od 200 tisuća primjeraka zainteresirane čekati u prodajnom objektu, najavili su u utorak iz švedskog trgovačkog lanca potvrdivši da će robnu kuću u Rugvici kupcima otvoriti 21. kolovoza.

Prvi katalog izrađen je davne 1951., danas se tiska u 217 milijuna primjeraka na 32 jezika u 46 zemalja u kojima Ikea posluje. Na izradi kataloga, što je posao dug 18 mjeseci, angažirano je 260 zaposlenika.Dragan Skalušević, direktor Ikee Hrvatska, otkrio je da su, što je uobičajena praksa pri dolasku na novo tržište, temeljito analizirali i osobnu iskaznicu hrvatskih obitelji te njihovu kupovnu moć jer prema tim kriterijima postavljaju ne samo asortiman već i maloprodajne cijene. "U usporedbi s najbližim robnim kućama Graz i Villese, hrvatske cijene u prosjeku su nešto niže. Od ukupno 9500 proizvoda otprilike 7000 ima nižu ili istu cijenu", rekao je.

 

Skalušić

U usporedbi s Grazom i Villeseom, hrvatske cijene u prosjeku su nešto niže

Pristupačne cijene dio su Ikeina koncepta, ustvrdio je te ilustrirao podatkom da je Lack stoliću koji proizvode 40 godina cijena pala sa 280 na 49 švedskih kruna. Ustvrdio je da su otvoreni za suradnju s hrvatskim proizvođačima koji mogu ponuditi globalno konkuretne cijene i količine te naveo da pregovaraju sa Spin Valisom. Najavio je da će i u Rugvici biti proizvoda virovitičkog Tvina, dok se suradnja s Feroplastom iz Buja smanjuje.  "Otvorili smo proces, pregovaramo i za Ikeu bismo proizvodili stolce i stolove, no do konkretnih zaključaka nismo stigli. Još smo u fazi kalkuliranja i uklapanja u cjenike", kaže direktor Spin Valisa Zdravko Jelčić. Volja za suradnjom je obostrana, ističe Jelčić. Nada se da bi pregovaračka faza uskoro mogla biti zaključena ugovorom koji će konkretizirati dugoročniju suradnju.

Komentirajte prvi

New Report

Close