U idućih pet godina, posao će u ICT sektoru naći 5000 osoba

Autor: Poslovni.hr , 15. travanj 2015. u 11:39
Foto: Marko Mrkonjić / Pixsell

Izvoz je u ICT sektoru u Hrvatskoj porastao za zavidnih 70 posto u pet godina.

Izvoz je u ICT sektoru u Hrvatskoj porastao za zavidnih 70 posto u pet godina, a broj je zaposlenih istodobno povećan za 20 posto, piše Večernji list.

Još 5000 radnih mjesta otvorit će se, procjenjuje se, do 2020 godine. 

Statistika je to koja ukazuje kako bi upravo ova grana poduzetništva mogla biti karta za izlazak iz krize. Tema je to i 5. Brown foruma u Osijeku, gdje se još danas okuplja vrh svjetske ekonomije.

Uloga ICT industrije nije samo povećati svoj udio u BDP-u, nego i pomoći ostalim industrijama, od kojih se neke neće moći razviti ako se u njih ne umiješa informacijsko-komunikacijska tehnologija koja će im pokazati kako biti konkuretan i povećati izvoz, izjavio  Ivan Vrdoljak na otvorenju konferencije "Brown Forum: njegovanje ICT ekosustava" na kojoj se okupilo oko 200 sudionika iz SAD-a, Hrvatske i ostalih država srednje i jugoistočne Europe.

"ICT ima višu dodanu vrijednost, najviše ulaže u inovacije, istraživanje i razvoj te integrira Hrvatsku u međunarodni biznis i pozicionira nas na stepenicu više u našoj konkurentnosti", istaknuo je Vrdoljak, dodajući da se tako omogućava gospodarski rast, a time i potencijal za veća ulaganja u obrazovni sustav, pa i bolje restrukturiranje tradicionalne industrije.

Komentirajte prvi

New Report

Close