Turistički podaci bit će dostupni javnosti svaki mjesec, i na zahtjev medija

Autor: Marija Crnjak , 15. srpanj 2019. u 16:15
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ministar Gari Cappelli i direktor HTZ-a Kristjan Staničić će pak samo triput godišnje komentirati „prolazno“ vrijeme, s naglaskom na ukupni razultat to jest cjelokupnu godinu

Iz Ministarstva turizma danas su nam pojasnili da će podaci sustava eVisitor i dalje biti dostupni javnosti, i to početkom mjeseca za prethodni mjesec.

Ministar Gari Cappelli i direktor HTZ-a Kristjan Staničić će pak samo triput godišnje komentirati „prolazno“ vrijeme, s naglaskom na ukupni razultat to jest cjelokupnu godinu. Također, javnost će po zahtjevu medija moći dobiti i podatke o noćenjima i dolascima za određenu destinaciju po danima.

To su nam danas odgovorili iz Ministarstva na naš upit o objavi turističke statistike, dodatno pojasnivši ministrove najave na prošlotjednoj presici o objavi podataka triput godišnje. 

“Želim pristupati turizmu na cjelovit način. Način pristupa prema turističkim rezultatima i turizmu globalno se mijenja i teško je pratiti rezultate od četvrtka do četvrtka i biti objektivan u takvim analizama, jer se često radi o neusporedivim podacima, zbog rasporeda praznika i ostalog. To nije fer ni prema turističkim subjektima, ali ni gostima. Zbog toga više nećemo uspoređivati dan po dan, već ćemo vam raditi prezentacije “prolaznih vremena”, za predsezonu, glavnu sezonu i cijelu turističku godinu” pojasnio je prošlog tjedna Cappelli. 

Drugim riječima, sada se zapravo ne bi trebalo ništa mijenjati u odnosu na dosadašnji tempo objave statistike.

Komentirajte prvi

New Report

Close