Treba li mi restrukturiranje tvrtke?

Autor: Sponzorirani članak , 31. ožujak 2015. u 09:18
Foto: Thinkstock

Globalnom krizom, ali i recesijom u Hrvatskoj, brojne tvrtke našle su se u raznim, manjim ili većim problemima.

Globalnom krizom, ali i recesijom u Hrvatskoj, brojne tvrtke našle su se u raznim, manjim ili većim problemima.

Normalno poslovanje u godinama kada je u Hrvatskoj bilježen rast BDP-a, danas se čini kao davna prošlost. Tvrtke na malom tržištu kakvo je naše i na koje nadire sve jača konkurencija iz Europske Unije, moraju se prilagoditi novim uvjetima.

Osim pogoršanja gospodarske klime, a koja dovodi do problema u poslovanju, potrebne su često i korjenite promjene u samoj strukturi posla kojim se bavite, a kako bi mogli opstati na tržištu i kako se ne bi dogodilo "stavljanje ključa u bravu".

No, kao i kod slaganja dugoročnih poslovnih planova potrebno je detektirati gdje škripi i što se može napraviti drugačije kako bi se spremno dočekali izazovi u bližoj o daljoj budućnosti.

Često je upravo to najveći problem. Detektirati što nije dobro napravljeno ili što je potrebno mijenjati uslijed promijenjenih uvjeta u samom poslovanju ili na tržištu.

Restrukturiranje je ponekad potrebno i kod onih tvrtki koje dobro posluju. Naravno, uvijek se mogu ostvarivati bolji rezultati, a detektiranjem onoga što treba promijeniti, napravit će se prvi korak u tom smjeru.

"Tijekom seminara polaznike ćemo upoznati s  mogućnostima, prednostima i nedostatcima procesa restrukturiranja. Pojasnit ćemo tehnike i alate za planiranje i provedbu kvalitativnih poboljšanja u strukturi upravljanja, odluka o investiranju, financiranju i raspodjeli, odluka o uvođenju inovacija, novih tehnologija i proizvoda, njihovoj promociji i prodaji, novim pristupima u odnosu prema kupcima, te primjenu suvremenih metoda i tehnika praćenja i analize poslovanja", navodi predavač Nikola Nikšić.

Više o seminaru i prijavnicu možete pronaći ovdje.

New Report

Close