Kako napraviti i provesti kvalitetan plan restrukturiranja?

Fotolia/ restrukturiranje / seminar / Nikola Nikšić Fotolia/ restrukturiranje / seminar / Nikola Nikšić

Složeni uvjeti poslovanja, koje djelomično proizlaze iz globalne krize, uvjetuju poslovne subjekte da se kontinuirano...

Info

Mjesto i vrijeme

28. svibnja 2015. s početkom u 9:00 sati u Zagrebu, Oreškovićeva 6H/1

Kontakt

Za dodatne informacije obratite nam se s povjerenjem!
Tel: +385 1 6326 085
Mob: +385 91 640 0832
e-mail: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr

Složeni uvjeti poslovanja, koje djelomično proizlaze iz globalne krize, uvjetuju poslovne subjekte da se kontinuirano, brzo i cjelovito prilagođavaju tržišnim uvjetima. To znači da su obvezni  stalno  tražiti i implementirati rješenja kojima će optimizirati poslovanje i osigurati dugoročan opstanak na tržištu. Takav poslovni model nije održiv ukoliko organizacija nije postigla visok stupanj fleksibilnosti. Poboljšanje fleksibilnosti i ostvarivanje konkurentske prednosti postiže se strukturnim promjenama, restrukturiranjem ili transformacijom, koje obuhvaćaju promjene u strategiji poslovanja, nastupu na tržištu, organizaciji i financijskoj strukturi poduzeća. Restrukturiranje se po svojim ključnim ciljevima može tretirati kao inovativni koncept kojim će organizacija će kroz korijenite promjene u poslovanju osigurati osobine izvrsnosti potrebne za dugoročni opstanak poduzeća.

Kratki sadržaj i ciljevi seminara: 

Tijekom seminara polaznici će se upoznati s  mogućnostima odnosno prednostima i nedostatcima procesa restrukturiranja. Pojasniti će se tehnike i alati za planiranje i provedbu kvalitativnih poboljšanja u strukturi upravljanja, odluka o investiranju, financiranju i raspodjeli, odluka o uvođenju inovacija, novih tehnologija i proizvoda, njihovoj promociji i prodaji, novim pristupima u odnosu prema kupcima, te primjenu suvremenih metoda i tehnika praćenja i analize poslovanja.

Teme seminara:

 • reaktivno restrukturiranje: operativno i financijsko
 • proaktivno restrukturiranje: strateško
 • unaprijeđivanje likvidnosti i kvalitete novčanog toka (financijsko planiranje, reprogramiranje dugova, promjene u strukturi kapitala, prodaja neproduktivne imovine, novi izvori financiranja)
 • optimiziranje procesa, lanca vrijednosti i organizacijske strukture
 • definiranje strateških namjera, dugoročnih ciljeva  i strategija, kreiranje „pobjedničkog“ portfelja proizvoda i usluga, odabir tržišta
 • proces provedbe restrukturiranja (plan – do – check – act)
 • analize postojećeg i željenog stanja, procjene rizika
 • vrednovanje učinaka i poslovanja materijalnim i nematerijalnim pokazateljima
 • EFQM model ocjenjivanja i upravljanja izvrsnošću
 • strategija plavog oceana i transformacija menadžmenta

 

Metode rada: 

 • predavanje 
 • vježbe 
 • individualni i timski rad 
 • dijalog 
 • razmjena znanja i iskustva 

Kolika je cijena kotizacije?

Puna cijena kotizacije iznosi 1000,00 kn + PDV. U slučaju rane prijave, do 14. svibnja 2015. i uplatu do 15. svibnja 2015., cijena kotizacije iznosi 900,00 + PDV. Svi sudionici dobit će i dvomjesečni digitalni ‘all access’ paket Poslovnog dnevnika koji će im omogućiti stalni pristup relevantnim informacijama. All access paket uključuje pristup elektronskom izdanju Poslovnog dnevnika, odnosno svim sadržajima objavljenima u tiskanom izdanju novina. Ujedno vam osiguravamo pristup svim ostalim sadržajima najposjećenijeg poslovnog portala u Hrvatskoj - Poslovni. hr, kao i iPad aplikaciju za tablet uređaje.

Preuzmite poziv, program i prijavnicu u .pdf formatu.

Kako se prijaviti na seminar?

Želite li se prijaviti za sudjelovanje u seminaru, molimo vas da nam pošaljete ispunjenu prijavnicu na e-mail adresu: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr najkasnije do 25. svibnja 2015. Po zaprimljenoj prijavi poslat ćemo vam predračun za plaćanje kotizacije. Dokaz o plaćenoj kotizaciji potrebno je poslati najkasnije do 26. svibnja 2015. na email: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr kako biste osigurali svoje mjesto na seminaru. Račun ćete dobiti nakon održanog seminara.

 

Doznajte više:

Za dodatne informacije obratite nam se s povjerenjem!

Poslovni centar znanja

Tel: + 385 1 6326 000, 6326 085, Mob: + 385 91 6400 832
e-mail: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr

 

 

 

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Info

Mjesto i vrijeme

28. svibnja 2015. s početkom u 9:00 sati u Zagrebu, Oreškovićeva 6H/1

Kontakt

Za dodatne informacije obratite nam se s povjerenjem!
Tel: +385 1 6326 085
Mob: +385 91 640 0832
e-mail: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr