‘Tražimo hitno okončanje pregovora s Molom’

Autor: Poslovni.hr , 25. travanj 2014. u 10:40
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL

Hrvatska udruga radničkih sindikata u svom današnjem priopćenju piše kako se ne može pomiriti sa sporošću platforme Vlade RH u pregovorima s MOL-om vezano za reviziju dioničarskog ugovora u INA-i.

Hrvatska udruga radničkih sindikata u svom današnjem priopćenju piše kako se ne može pomiriti sa sporošću platforme Vlade RH u pregovorima s MOL-om vezano za reviziju dioničarskog ugovora u INA-i. "Nažalost ne možemo naslutiti odlučnost da se brzo i efikasno riješe nagomilani problemi, te tražimo hitan završetak pregovora s MOL-om", kažu sindikalisti.

"Neodlučnim i sporim pristupom pregovorima, Vlada predstavlja ozbiljnu prijetnju poslovanju INA-e, a time izravno ugrožava brojna radna mjesta. Potrebno je hitno zaključiti pregovore u cilju nesmetanog funkcioniranja INA-e, jer ona jedina može garantirati stabilnu opskrbu energentima RH u sve neizvjesnijoj perspektivi nabave energenata na svjetskom tržištu", piše u priopćenju.

"Cilj pregovora mora biti održavanje razine ulaganja koje će osigurati održiv rast INA-e što se posebno odnosi na ulaganja u postojeće rafinerije. Vlada ne smije dopustiti da svi zajedno budemo taoci izostanka suvisle komunikacije suvlasnika nacionalne naftne kompanije, jer svi znamo da je opskrba energentima prioriteni nacionalni interes, a radna mjesta INA-inih radnika temelj egzistencije tisuća hrvatskih obitelji", zaključuje se u priopćenje koje potpisuje Ozren Matijašević.

Komentari (1)
Pogledajte sve

tako je.

Treba prekinuti pregovore, i napokon maknuti Mađare iz Hrvatske.

Vidi se po cijeni dionice MOLA da su nesposobni upravljati svojom kompanijom, a kamoli INOM.

Zbog njihovih loši poslovnih procjena, INA i MOL imaju ogromne gubitke.

Naravno, pregovori ne isključuju izručenje g.Hernadija.

Korupcija nema veze s poslovanjem MOLA.

Bar tako piše u njihovim godišnjim izvješćima.

New Report

Close