Traži se ulagač koji će Zagrebu graditi hospicij

Autor: Marija Crnjak , 07. ožujak 2018. u 14:03
Foto: Thinkstock

Objekt bi investitor trebao izgraditi na 
vlastitom zemljištu i prodati Gradu Zagrebu na rate.

Prvi zagrebački hospicij trebao bi imati kapacitet za smještaj 50 teško bolesnih i umirućih osoba, trebao bi biti smješten u urbaniziranom i prometno povezanom dijelu grada, a Grad će ga kupiti na rate od privatnog investitora koji će ga izgraditi i opremiti na vlastitom zemljištu.

Tako se može sažeti oglas kojeg je Grad Zagreb objavio u utorak, u kojem se traže fizičke ili pravne osobe koje imaju u vlasništvu neizgrađeno građevinsko zemljište. Na njemu bi “izgradili o vlastitom trošku objekt za smještaj teško bolesnih i umirućih osoba kao samostojeći objekt, po sistemu “ključ u ruke”, uz obročnu otplatu kupoprodajne cijene, prema uvjetima koji bi se uredili ugovorom o kupoprodaji, uz rok predaje od 20 mjeseci od sklapanja ugovora o kupoprodaji.

 

50 mjesta

u hospiciju predviđa se natječajem Grada Zagreba

Kako je poznato, izgradnja hospicija o kojoj se priča godinama jedan od projekata koji je povodom novog mandata najavio gradonačelnik Milan Bandić. Naime, palijativne kapacitete i to skromne Grad ima osigurane samo u u zdravstvenim ustanovama. Tender je dobio zeleno svjetlo gradske Skupštine krajem prosinca, no na inicijativu odbora skupštine izmijenjen je prvi prijedlog da se traži zemljište samo u gradskoj četvrti Podsused-Vrapče, jer je utvrđeno da nekretnina koju su predložili u mjesnom odboru ne odgovara potrebama. Odbor za zdravstvo tražio je obrazloženje zbog čega se hospicij ne može graditi na zemljištu u vlasništvu Grada, no iz Gradskog ureda za imovinsko pravne odnose odgovorili su im da ne postoji nekretnina koja udovoljava uvjetima za gradnju takve ustanove.

U Gradu su pojasnili i da će se novac za hospiciji osigurati nakon što skupština donese zaključak o izboru najpovoljnije ponude, te Grad Zagreb sklopi ugovor o kupoprodaji kojim bi se ugovorilo obročno plaćanje.

Komentirajte prvi

New Report

Close