Todorićeva odvjetnica naplaćuje 9.500 kuna po satu, a on tvrdi da je otišao iz Hrvatske s 20.000 kuna

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Visoki sud u Londonu prihvatio je zahtjev Todorićeva odvjetnika Jamesa Hinesa koji tvrdi da ima nove dokaze.

Baš kao i Cherie Blair – supruga bivšeg britanskog premijera Tonya Blaira – i Hines je novo lice u Todorićevu braniteljskom timu. Jedan od njegovih klijenata bio je i bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi. Hines slovi za vrhunskog stručnjaka upravo za obranu u slučajevima gospodarskih prijevara i izručenja.
Blair je pak jedna od najpoznatijih svjetskih odvjetnica za ljudska prava te osnivačica i predsjednice tvrtke Omnia Strategy LLP. Svojedobno je savjetovala albansku vladu, zastupala je kazahstansko Ministarstvo pravosuđa, predsjednika Maldiva... Mediji navode kako sat njezina rada stoji oko 9500 kuna. Kazahstancima je bila dala popust od 30 posto, no Gazda je morao dobiti još i veći – podsjetimo, svojedobno je bio kazao da je iz Hrvatske otišao s 20.000 kuna u džepu, piše Večernji list.
Naravno da tu nije kraj Todorićevih troškova za odvjetnike. U njegovu odvjetničkom timu su od samog početka Jadranka Sloković i Čedo Prodanović, a Prodanović je u jednom intervjuu rekao da samo raspravni dan stoji oko 5.000 kuna.

Komentari (6)
 • miami
  miami 11:51 9.9.2018.

  Odvjetničke tarife su BEZOBRAZNO PREVISOKE svakome……………. A za sve je kriv
  TROŠKOVNIK ODVJETNIČKE KOMORE ……….

  Ti ljudi _ ne žive na zemlji…………!

 • hasenfefer
  hasenfefer 20:12 8.9.2018.

  renči


  U tom Londona kriminalaca svih vrsta. Iz zemalja poput Ruande, Rusije, Hrvatske itd. Ovaj pohlepni debilcek koji cvili, zapravo je bogati, udbaški, jugokomunisticki i srbofilski uljez koji je opljackao i predao strancima ( čitaj Rusima ) u ruke sve sto su mu naivni i tupavi Hrvati poklinili za 1 kunu.
  Ima takvih kao sto je on i u drugim divnim zemljama :
  http://www.theeastafrican.co.ke/news/ea/Exiled-Rwandan-tycoon-continues-battle-for-seized-properties/4552908-3372492-wi3ait/index.html [theeastafrican.co.ke]

  Jel to onaj Nigerijski princ koji mi se stalno javlja?

  Da mu svu imovinu prepišem za 1 kunu!

  A zauvrat nudi broj ivićinog bankara koji daje kredite u +- beskonačno.

 • Sinkopa
  Sinkopa 16:31 8.9.2018.

  Istina je da odvjetnica naplacuje 9500 kuna na sat ali kad je vidila kako je ovaj pravednik proganjan odlucila ga je zastupat besplatno.

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve