Tisak u potrazi za dva člana nadzornog odbora

Autor: Marija Brnić , 14. prosinac 2014. u 22:00
Dražen Kocijan, predsjednik Uprave/S. Strukić/PIXSELL

Blaić i Patajac iz Adrisa podnijeli ostavke.

Uprava Tiska od dioničara je zatražila da službeno kandidiraju svoje predstavnike u nadzornom odboru tvrtke na dva upražnjena mjesta.

Povukli su se, kako nam je potvrđeno, Robert Blaić i Hrvoje Patajac, obojica inače predstavnici Adris grupe. Blaić je, kako saznajemo,  nakon niza godina, karijeru odlučio nastaviti izvan Adrisa. Patajac se, pak, iz NO-a Tiska povukao zbog angažmana u drugim tvrtkama u vlasništvu Adrisa,  a ponajprije zbog preuzimanja predsjedavanja u nadzornom odboru iNovina, što je i statutarni problem zbog potencijalnog sukoba interesa. Pravo predlaganja novih nadzornika prema pozivu objavljenom u Narodnim novinama koncem prošlog tjedna, imaju svi dioničari Tiska koji pojedinačno ili skupno raspolažu s najmanje 3 posto dionica s pravom glasa.

Agrokor Ivice Todorića kao najveci dioničar drži 50,68 posto dionica Tiska, dok Adris ima dionički udjel od 25,86 posto. Ostali značajniji dioničari s više od 3 posto dionica su Erste banka,  Jadransko osiguranje te Euroherc osiguranje. Iz komunikacije o ovim promjenama izvijesno je da će i nasljednici Blaića i Patajca u tiskovom nadzornom odboru ponovno doći iz Adrisa. Iz Agrokora su se pozvali na dogovor s drugim najvećim dioničarem oko informacija, a u Adrisu kažu da će nove predstavnike birati iz redova mlađih kadrova u kompaniji. Prijedlozi za nove članove predaju se do konca iduceg tjedna. Inače, NO Tiska ima sedam članova od kojih su četiri predstavnici Agrokora, dok trojicu predlaže Adris. 

Komentirajte prvi

New Report

Close