Tijekom utakmice privedene 44 osobe, 26 zbog alkohola

Autor: Agencija VLM , 23. ožujak 2013. u 12:27
Ilustracija: Jake policijske snage na utakmici Hrvatska-Srbija; Snimio: Marko Lukunic/PIXSELL

Dvojica su privedena zbog krivotvorenja ulaznica, a jedan jer je kod sebe imao hladno oružje.

Policijska uprava zagrebačka privela je ukupno 44 osobe tijekom događanja oko jučerašnje utakmice Hrvatska – Srbija. Njih 26 privedeno je zbog alkohola, petero zbog pirotehničkih sredstava, te po četvero zbog narušavanja javnog reda i mira i vrijeđanja službenih osoba. Dvojica su imala neprimjerena obilježja, jedan je dobacivao neprimjerene parole, a drugi je imao slovo "U" na kapi. Dvojica su privedena zbog krivotvorenja ulaznica, a jedan jer je kod sebe imao hladno oružje.

U osiguranju je radilo 927 policajaca. Neki su radili u neposrednim mjerama osiguranja, drugi su osiguravali trase kretanja, a treći srpske novinare.

Načelnik PU zagrebačke Goran Burušić zahvalio se svima, kao i Krunoslav Borovec, koji je izrazio zadovoljstvo jer je na utakmici bio veliki broj gledatelja a nije bilo šteta na imovini ni ozlijeđenih osoba.

Spomenuo je jedan incident koji se dogodio u Bijelom Brdu u Osječko-barajnskoj županiji, gdje se desetak navijača vozilo u tri automobila, a jedan od njih izašao je van i skočio na tuđi automobil. Vlasnik ga je vidio kako skače te je došlo do sukoba dviju skupina. Policija je rano intervenirala pa su uspjeli privesti petoricu, kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Komentirajte prvi

New Report

Close