Tedeschi uputio poruku Upravi i zaposlenicima Podravke: Mi nemamo ništa s tim!

Autor: Bernard Ivezić , 27. travanj 2016. u 16:13
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

“Nitko iz nijedne vlade nije došao i pitao nas kako je Atlantic financirao kupnju Droge Kolinske, a to je u to vrijeme bila najveća transakcija na svijetu. Umjesto toga iz Porezne uprave radi se mobing nad poduzetnicima”, otvoreno je kritizirao šef Atlantic grupe.

Predsjednik Uprave Atlantic grupe Emil Tedeschi na okruglom stolu “Može li Hrvatska postati europski gospodarski tigar” na konferenciji Windays u Poreču obrušio se na predsjednik HSS-a. Prvo je istaknuo da Atlantic nije razgovarao ni poduzeo bilo što vezano za Podravku i priče o njenoj privatizaciji, te dodao da su i Atlantic i Podravka ozbiljne kompanije koje kotiraju na burzi i da bi se u tom slučaju to znalo. “Žao mi je što je Podravka odgodila Glavnu skupštinu zbog takvih stvari i ovo je moja poruka zaposlenicima i Upravi Podravke da mi nemamo ništa s tim”, kaže Tedeschi. Ističe da mora to komentirati kako bi zaštitio poslovnu zajednicu.

“Tko je predsjednik HSS-a da govori o tome treba li se neka kompanija privatizirati. Neka to govori struka. Neka struka kaže što je ta kompanija mogla napraviti unazad deset do dvadeset godina. Gdje je tu odgovornost i stručna rasprava što se moglo bolje i kvalitetnije napraviti”, kaže Tedeschi. Dodaje da u Hrvatskoj vlada ‘hejterski’ stav prema poduzetnicima, a nitko se ne pita što su velike kompanije iz javnog sektora mogle napraviti ne samo za svoj boljitak već i za poticanje malih privatnih poduzetnika koji rade s njima. Navodi da u Hrvatskoj u privatnom sektoru ima vrlo uspješnih menadžera, ali da ih nitko iz politike ne pita za poslovnu ekspertizu. Umjesto toga, ističe, samo bi nas optuživali.

>> Mršić: Glasine o prodaji ne utječu na poslovanje Podravke

>> Podravka nije strateška tvrtka, država joj samo smeta u poslovanju

“Nitko iz nijedne vlade nije došao i pitao nas kako je Atlantic financirao kupnju Droge Kolinske, a to je u to vrijeme bila najveća transakcija na svijetu. Umjesto toga iz Porezne uprave radi se mobing nad poduzetnicima”, kaže Tedeschi. Pojašnjava da se podržava laž da da je svatko tko je kao poduzetnik uspio lopov i kriminalac, dok u isto vrijeme u Hrvatskoj više je od 100 kompanija u državnom vlasništvu.

Više čitajte u današnjem tiskanom izdanju Poslovnog dnevnika.

Komentari (4)
Pogledajte sve

@Tornos ne pretjeruj. Ne znam zašto se strane kompanije ne bune toliko, već rade i šute. Treba malo više truda i organizacije pa će biti bolje. Ima na drugom članku gdje naši trgovci plaćaju nakon 75-80 dana a strani 20-30. Kada se primimo boljih poslovnih praksi tada će biti bolje. Meni je hrpa ovih ‘poduzetnika’ koje vi kao branite ostala dužna, znači nije crno bijelo.

Dobro došli g. Tadeschi , u klub HOMO SACERA!!!! U klubu HOMO SACERA nalaze se poduzetnici koji ne samo da su doživjeli i proživljavaju hajterski stav prema poduzetnicima, ne samo da su doživjeli i proživljavali „mobing porezne uprave“, nego su to oni poduzetnici koje je FINA, stečajni upravitelji, stečajni suci, cijela politička, kao i sudbena oligarhija dovela do statusa HOMO SACERA!
Tanatopolitka koja se vodi nad poduzetnicima, najgori je oblik neofašizma, neoboljševizma i neoromantične nacionalne mitologije!
Zato predlažem da mi poduzetnici sastavimo Spisak tražitelja poduzetničkog azila!!!!!! Poduzetničkim azilom pokazali bi koliko nas misli napustiti Hrvatsku i pokazati građanima Hrvatske kako će njihova budućnost izgledati u rukama menangmenta državnih tvrtki, političko-sudbene oligarhije te njihov izgledni političko- socijalni gospodarski status!!!!

nedobog na ovom portalu napisat nešto protiv Todorića ili Tedekija odmah brišu kao da smo u Sjevernoj Koreji.

Sa obje strane je to nezdrava okolina, nema nevinih

New Report

Close