Tajni agenti tužili šefa da im ne plaća prekovremeni rad

Autor: Poslovni.hr , 11. travanj 2014. u 12:41
Foto: Thinkstock

O nesvakidašnjem slučaju da tajni agenti tuže svog šefa piše Novi list iz kojeg saznajemo da je riječ o 40 agenata SOA-e iz Splita kojima od siječnja 2013. nisu isplaćeni prekovremeni sati.

Dragana Lozančića, ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA), vlastiti djelatnici prijavili su zbog kaznenog djela neisplate plaća. O nesvakidašnjem slučaju da tajni agenti tuže svog šefa piše Novi list iz kojeg saznajemo da je riječ o 40 agenata SOA-e iz Splita kojima od siječnja 2013. nisu isplaćeni prekovremeni sati. Slučaj je iz sigurnosno-obavještajnih razloga obavijen velom tajnosti pa za sada ne znamo zašto je 40 splitskih obavještajaca moralo raditi prekovremeno, a bilo bi zanimljivo znati i čija je ideja da se tajnim agentima uvede fiksno osmosatno radno vrijeme, piše Večernji list.

Sanja Bezbradica, zagrebačka odvjetnica, podnijela je tužbu Europskom sudu za ljudska prava u ime majke čiju je 10-godišnju djevojčicu otac udario i gušio, ali je sud u Zadru utvrdio da to nije zlostavljanje nego odgojna mjera. Jutarnji pišući o tome podsjeća da je sudska praksa vrlo neujednačena jer je majka iz Istre dobila šest mjeseci zatvora zbog udaranja sina kuhačom po stražnjici, a u Zagrebu je jedan otac osuđen jer je vrijeđao sinove. U Zadru bi vjerojatno dobio pohvalu.

Članak u cijelosti pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close