‘Svilan nije konkretno tražio novac, nego između redaka’

Autor: Poslovni.hr/HRT , 05. ožujak 2013. u 12:32
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Bivši vlasnik producentske kuće Centrala 1 Nedžad Haznadar posvjedočio je na suđenju Core media.

Bivši vlasnik producentske kuće Centrala 1 Nedžad Haznadar posvjedočio je na suđenju Core media da Siniša Svilan nikada od njega nije konkretno tražio novac za prikazivanje njegove emisije na Novoj TV, ali da se to moglo iščitati između redaka, piše HRT. 

Haznadar je kao svjedok USKOK-a ispričao na zagrebačkom Županijskom sudu da je 2006. s Novom TV surađivao na emisiji radnog naziva Ženske priče ili Istinite priče i da je sa Svilanom, koji je tada bio direktor programa, pregovarao o cijeni i sadržaju emisije. Jednom prilikom u hotelu Esplanade Svilan mi je rekao da će, uspije li projekt, biti prostora da se počastimo, kazao je svjedok. Dodao je da on to nije shvatio kao nešto ozbiljno i obvezujuće.

Zaključio je da Svilan nije mogao samostalno odlučivati o uvjetima ugovora jer nije imao pravo potpisa. Emisija je u izmijenjenom obliku dva ili tri puta prikazana na Novoj TV, ali je zbog loše gledanosti skinuta s programa, kazao je svjedok.

Na upit obrane priznao je da kao honorarni suradnik surađuje jednom tjedno s televizijom Z1 koja je u suvlasništvu Dijane Čuljak, bivše supruge vlasnika producentske kuće Core media Vladimira Šelebaja.

Komentirajte prvi

New Report

Close