Svećenik skupio milijune kuna i sagradio kuće za desetak obitelji

Autor: Poslovni.hr , 31. ožujak 2013. u 12:28
Velečasni Ivan Zirdum (Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL)

Velečasni Zirdum živi skromno. Vozi peugeot 301, srednje klase, čija je cijena, navodi, manja od 100.000 kuna.

'Na toj kući nema krova, kiša i snijeg cure u svaku sobu. Zamislite samo kako je samohranoj majci s petero djece zimovati u tome! Treba je i ožbukati', zabrinut je velečasni Ivan Zirdum. Majci iz Nove Bukovice, koja se s obitelji uselila u nedovršenu kuću, odmah je priskočio u pomoć. 'Zovu me građani i mole, ali nemoćan sam bez drugih', kaže. 

Kako piše Večernji list, umirovljeni svećenik iz Đakova nikada nije ostajao gluh na vapaje siromašnih. Prikupio je nekoliko milijuna kuna kojima je sagradio kuće za desetak obitelji i tako im osigurao krov nad glavom. Marljivo pomaže nesretnim obiteljima već 30 godina. 'U mirovini sam, ali mi ne daju mira',  smješka se velečasni, koji ne može skrštenih ruku gledati druge kako pate. Čim je nesebični svećenik čuo da je novi papa s balkona vatikanske bazilike izgovorio svoje novo ime – Franjo, oduševio se. Kaže kako je znao da dolazi novo razdoblje u životu Crkve. I prošli je papa, podsjeća, govorio kako treba na nov način naviještati evanđelje i kršćanstvo. Stoga se često i sam pitao kako bi se to moglo učiniti.

Velečasni Zirdum živi skromno. Vozi peugeot 301, srednje klase, čija je cijena, navodi, manja od 100.000 kuna. Svećenike koji voze skupe limuzine, kaže, 'ne može pohvaliti'.

Tekst u cijelosti pročitajte ovdje

 

Komentirajte prvi

New Report

Close