Šveđani vole ova dva hrvatska otoka

Autor: Poslovni.hr/Hina , 08. travanj 2013. u 14:54
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Švedski časopis “Nya Allt Resor” svrstao je hrvatske otoke Hvar i Brač među 17 najpopularnijih otoka Mediterana posvetivši im i veliku pažnju u svom travanjskom izdanju, izvijestili su danas iz Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Švedski časopis "Nya Allt Resor" svrstao je hrvatske otoke Hvar i Brač među 17 najpopularnijih otoka Mediterana posvetivši im i veliku pažnju u svom travanjskom izdanju, izvijestili su danas iz Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Taj švedski časopis mjesečno ima više od 800 tisuća čitatelja koji će u travanjskom broju, u sklopu reportaže pod naslovom "Na krstarenju u Hrvatskoj", moći pročitati zapažanja autorica Elisabet Axas i Lottie Molund na krstarenje od Splita do Hvara.

Hrvatski Jadran u toj reportaži one označavaju najčišćem na cijelom Mediteranu, a kao posebne atrakcije hrvatskih otoka navode rt Zlatni Rat na Braču i lokalnu vinariju u Bolu u kojoj se može degustirati plavac mali.

Za Hvar napominju i da je poznat po buticima i restoranima, ali i kao mjesto koje posjećuju turisti iz cijele Europe, jedriličari te mnoge svjetski poznate ličnosti koje traže osamu i anonimnost. Hvar opisuju idealnim za zaljubljene i mladence, ali i za one željne aktivnijeg odmora, kao i da se miris lavande širi krajolikom. Kada se to poveže s eno i gastro ponudom te bogatim povijesnim naslijeđem jasno je zašto se turisti iznova vraćaju na Hvar, piše u reportaži.

Među ostalih 17 najpopularnijih otoka Mediterana za Šveđane, po pisanju švedskog časopisa, su još španjolska Ibiza, Menorca i Mallorca, talijanska Sardinija, Elba, Lampedusa, Ponza i Sicilija, francuska Korzika, kao i Malta, Cipar te grčki otoci Kreta, Santorini, Kos i Rhodos.

Komentirajte prvi

New Report

Close