Sve je više ovakvih prizora, ali vlasnici dućana šute o tome

Autor: Poslovni.hr , 09. ožujak 2013. u 11:58
Ilustracija; Foto: Marko Mrkonjic/Vecernji list

Zbog velike nezaposlenosti i sve slabije kupovne moći onih koji imaju posao, brojni trgovci prisiljeni su staviti ključ u bravu svojih dućana.

Zbog velike nezaposlenosti i sve slabije kupovne moći onih koji imaju posao, brojni trgovci prisiljeni su staviti ključ u bravu svojih dućana. To svjedoče plakati o rasprodajama izvan sezone i ispražnjeni poslovni prostori u središtu Zagreba i u trgovačkim centrima, piše portal Danas.hr.

Dok su ranije svoja vrata zatvarali butici i manje trgovine, kriza je sad sustigla i poznate svjetske brendove od kojih su neki odlučili napustiti Hrvatsku. Na upit portala je li razlog prestanku poslovanja gubitak franšize ili nesiplativost i negativni rezultati poslovanja, svi redom odbili su govoriti o toj temi, kažu na portalu. No, ispražnjeni prostori i veliki natpisi o rasprodajama potvrđuju zatvaranje dućana u kojima su se donedavno prodavala odjeća i obuća poznatih svjetskih brendova, zaključuje se u tekstu. 

"Odlazak Prenatala, europskog lanaca specijaliziranog za distribuciju proizvoda za djecu i trudnice, gotova je stvar, a sigurno je da odlazi i Salsa Jeans", kaže Željko Jeger, predsjednik Udruge zakupaca u trgovačkim centrima za portal.

Prema njegovim saznanjima, iz Hrvatske je otišao Fox, popularni brend odjeće za mlade, te Okaidi, poznata francuska dječja modna marka. Dodaje da je pitanje kada će ključ u bravu staviti jedan lanac sportske opreme, koji je već napustio Sloveniju. Jeger podsjeća da su prošle godine zatvorene trgovine sportskom odjećom i obućom Champion. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Odlazak Prenatala, europskog lanaca specijaliziranog za distribuciju proizvoda za djecu i trudnice, gotova je stvar,…

Jesu nasli gdje ce prodavati stvari za djecu i trudnice. Jedino gore mjesto gdje su mogli otvoriti je Slovenia.

Nude kinesko smeće i onda još kukaju.

New Report

Close