Supetar ugostio američku veleposlanicu

Autor: Poslovni.hr , 01. kolovoz 2016. u 15:10
Foto: Grad Supetar

Predstavnici Grada Supetra zahvalili su se veleposlanici što je između ostalog upravo Supetar odabrala za uspostavljanje takvih kontakata izrazivši svoje uvjerenje u u uspješnu suradnju na obostrano zadovoljstvo.

Danas je Grad Supetar posjetila veleposlanica Sjedninjenih Američkih Država u Hrvatskoj, njena ekselencija Julieta Valls Noyes.

U ime predstavnika gradskih vlasti gospođu Valls Noyes u Uredu Gradonačelnice Grada Supetra primili su zamjenik gradonačelnice Grada Supetra Šimica Dragičević i Predsjednik Gradskog Vijeća Grada Supetra Mate Martinić. Veleposlanica je izrazila zadovoljstvo svojim posjetom otoku Braču i Gradu Supetru koji su je se posebice ugodno dojmili usprkos činjenici da je tijekom svojeg mandata obišla i posjetila veliki broj gradova i mjesta u Hrvatskoj.

U daljenjem razgovoru gospođa Valls Noyes prenijela je svojim domaćinima zainteresiranost američkih investitora za ulaganje u Hrvatskoj pa tako i na Braču i u Supetru pozvavši pri tome na efikasnoije rješavanje svih zapreka, poglavito administrativnih koje koče daljnji razvoj naše zemlje i njenih destinacija.

Predstavnici Grada Supetra zahvalili su se veleposlanici što je između ostalog upravo Supetar odabrala za uspostavljanje takvih kontakata izrazivši svoje uvjerenje u u uspješnu suradnju na obostrano zadovoljstvo. Zamjenik gradonačelnice, gospodin Šimica Dragičević uputio je tom prigodom  i ispriku što razgovorima nije nazočila Gradonačelnica Ivana Marković spriječena ranije dogovorenim službenim obvezama informiravši je u nastavku o tekućim aktivnostima grada posebice onima vezanim za Izmjene i dopune njegovog Prostornog plana koje bi u konačnici na njegovom području trebale pokrenuti novi investicijiski ciklus a sve uz poštivanje zakonitosti i općeg interesa njegovih građana. 

Grad Supetar odavno je prepoznao važnost stranih ulaganja istakao je u svom izlaganju Predsjednik Gradskog vijeća Mate Martinić argumentiravši to brojnim zaključcima Gradskog vijeća te je pri tome pozvao i samo gospođu veleposlanicu da sovjim utjecajem doprinese uspostavi pogodne investicijske klime i podizanju međusobnog povjerenja investitora i Grada. Martinić je u nastavku svog izlaganja naveo i čitav niz mjera poduzetih od strane gradskih vlasti i njenih institucija a sve u cilju podizanja nivoa urednopsti, učinkovitosti i posebice sigurnosti tijekom ove turističke sezone.

Na kraju uz razmjenu prigodnih poklona domaćini su prihvatili velespolaničin poziv da je posjete u američkoj ambasadi u Zagrebu i nastave započete razgovore.

Komentirajte prvi

New Report

Close