Šuker: Rast trošarina je još jedan dokaz nesposobnosti Vlade

Foto: Hina Foto: Hina

Smatra kako je nemoguće očekivati da će cijene goriva ostati iste.

Vladino povećanje trošarina na gorivo HDZ-ov zastupnik Ivan Šuker nazvao je u četvrtak još jednim dokazom da Vlada nije u stanju provesti strukturne reforme, zbog čega ponovno poseže u džepove građana.

"Ovo je samo još jedna potvrda da Vlada nije u stanju provesti strukturne reforme. Nakon silnih poreznih opterećenja koje je Vlada provela u protekle tri i pol godine, ide se ponovo s dizanjem jednog poreza koji će direktno utjecati na životni standard hrvatskih građana", rekao je Šuker novinarima u Saboru.

Smatra kako je nemoguće očekivati da će cijene goriva ostati iste, s obzirom da se trošarina diže za 20 lipa, što se s PDV-om penje na 25 lipa.

Uvjeren je da će zbog rasta trošarina porasti cijene prijevoza i hrane. "Ovo je još jedan udar Vlade na životni standard, isključivo iz jednog razloga - govorili su neistinu prilikom donošenja proračuna, lagali su hrvatskoj javnosti i potvrdili su još jednom da nisu u stanju provesti strukturne reforme i zato udaraju ponovno po džepu hrvatskih građana", istaknuo je Šuker.

Komentirajući procjenu ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa da poskupljenja neće biti, Šuker je kazao kako je nemoguće govoriti da nitko neće dizati cijene, a istodobno očekivati znatnu dobit za proračun.

"10 lipa bez PDV-a na trošarinu je po prilici 200 do 250 milijuna kuna. Dakle, ovih 20 lipa vam je negdje oko 450 milijuna kuna, a kad tome dodate iznos PDV-a, onda vam je to iznos oko 600 milijuna kuna. Pa ne može baš netko reći da je to beznačajno, to su novci koji će direktno biti uzeti hrvatskim građanima iz džepa", izračunao je Šuker.

Komentari (4)
 • Bulja12345
  Bulja12345 23:47 16.4.2015.

  Patite vi jugokomunisti što vam je vlast najgora na svijetu i okolici. Možete kritizirati Šukera koliko god želite ali ovi su jednostavno najgori.

 • miami
  miami 21:12 16.4.2015.

  A tko pak je , ako ne ON izmislio 735 poreza i doprinosa, trošarina na
  benzin, alkohol , žvakaće gume, staro ljepilo…….i ostalo..
  Pa, od 1991- do prije par godina- tko je dizao poreze , namete i ostalo?

  Sad se HDZ našao komentirati - balansiranje Proračuna za 20 lipa trošarine..

 • rmarko
  rmarko 20:28 16.4.2015.

  Je da su loši ovi sadašnji na vlasti, ali zar on??

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve