Sud ne može pronaći ženu koja je godinama radila u Uredu premijera

Autor: Poslovni.hr , 26. lipanj 2017. u 08:36
Foto: Patrik Macek / Pixsell

Izvanraspravno vijeće odlučilo je spis ponovo remisorno vratiti sucu istrage s uputom da odluku stavi na oglasnu ploču suda.

Koliko je teško doznati adresu osobe koje je godinama bila zaposlena u Vladi, točnije u Uredu premijera? Ako je suditi po onom što se događa u aferi Dnevnice, vrlo teško. Jer sud već više od mjesec i pol dana muku muči s dostavom svojih odluka Sandri Zeljko, koju se s Tomislavom Sauchom sumnjiči da je preko fiktivnih putnih naloga i varajući na dnevnicama proračun oštetila za oko milijun kuna.

Pa stoga izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda prošli tjedan ponovo nije raspravljalo o žalbi USKOK-a na odluku suca istrage Olivera Mittermayera koji je ukinuo rješenje o provođenju i proširenju istrage.

Kako piše Večernji list, razlog tome je što ta odluka nije dostavljena Sandri Zeljko, jer se dostavnice s adrese koju sud ima vraćaju na sud, što znači da ona odluku nije primila. A kako odluka mora biti dostavljena strankama, izvanraspravno vijeće odlučilo je spis ponovo remisorno vratiti sucu istrage s uputom da odluku stavi na oglasnu ploču suda. To se čini kada je osumnjičenik nedostupan, a objavom na oglasnoj ploči smatra se da je obaviješten. 

Tek kad to bude napravljeno, raspravljat će se o žalbi USKOK-a. Inače, ovo je drugi put da je vijeće remisorno vratilo spis sucu Mittermayeru, a prvi put je problem bio što on svoju odluku o ukidanju rješenja o provođenju i proširenju istrage nije poslalo obranama. A kada je to pokušao napraviti, pojavio se problem s adresom Sandre Zeljko.

Komentirajte prvi

New Report

Close