Štromar o Uljaniku: Radnicima treba poručiti da trebaju tražiti drugi posao

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva, Predrag Štromar, komentirao je situaciju u Uljaniku.

"Sad je situacija već dosta jasna i dobili smo informacije od ministara i premijera koliko treba uložiti ako se ide u restrukturiranje i koliko treba platiti ako se ne ide. To je sad velika razlika i vrlo brzo će biti odluka. I u drugim krajevima je bilo takvih pitanja, Varteks bio stečaj i na kraju se restrukturirao svojim novcem bez i jedne kune poreznih obveznika. Pevec išao u stečaj i on pozitivni primjer da se može raditi u stečaju i poslovati.. Siguran sam da će u škverovima biti aktivnosti, ali ne na ovaj način, da se daju sredstva poreznih obveznika", rekao je Štromar za 24 sata.

Upitan znači li to da je Vlada izabrala stečaj brodogradilišta, a ne restrukturiranje sa strateškim partnerom, Štromar je rekao: "Vidjet ćemo još u ovih par sljedećih par dana. Ali moje mišljenje je da treba razriješiti i reći radnicima: Možete, zahvaljujući rastu bruto domaćeg proizvoda, zahvaljujući potražnji za radnicima, raditi na drugom, boljem, kvalitetnije plaćenom mjestu. Oni sad rade za minimalac, a siguran sam da mogu naći posao negdje drugdje, čak i u Istri, da ne moraju ići negdje daleko na kontinentalni dio. To ne znači da možda i neće imati posla u škverovima, ali bolje plaćen."

Komentari (10)
 • NaBiduAsku
  NaBiduAsku 18:37 26.3.2019.

  Jel to znači da nema više karabita da gruvamo?

 • mikro
  mikro 17:17 26.3.2019.

  Čitanje između redaka glasi ovako …… neradnicima treba poručiti da su radnici i znalci uglavnom otišli tako da nema više TKO raditi tj. moramo u stečaj!!!

 • Kirin
  Kirin 15:16 26.3.2019.

  Treba preusmjeriti naknadu za obnovljive izvore energije na mUljanik, tko da i HNS (Hrvatskoj Nepotrebna Stranka) da svoj obol u restrukturiranju! Ili podić istu da ima za sve!

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve