Strani nekretninski fond dovršit će Valentićev ‘Črnomerec centar’ u koji će uložiti oko 30 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr , 09. siječanj 2017. u 14:46
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Fond bi prema planu u projektno društvo koje će se osnovati za iduću fazu gradnje uložiti oko 25 do 30 milijuna eura.

Predstečajna nagodba za tvrtku Črnomerec centar, jednu od tvrtki Niva inženjeringa bivšeg premijera Nikice Valentića, uskoro bi mogla biti završena, suglasnost za plan restrukturiranja ima od dvije trećine vjerovnika, a dobio je i pismo namjere jednoga stranog nekretninskog fonda koji bi sudjelovao u sufinanciranju nastavka gradnje objekta.

Kako piše Večernji list, ako sve bude prema planu, već bi se krajem ljeta mogle napraviti pripreme za drugu fazu projekta čija je vrijednost oko 60 milijuna eura.

Ukupan projekt, koji se sastoji od četiri cjeline, vrijedan je 200 milijuna eura. U prvu cjelinu uloženo je 40 milijuna eura, a danas su tamo stanovi, hostel, zubarska ordinacija, fitness centar…

Planirano je da cijeli kompleks bude gotov za 10 godina. Još ljetos postignut je načelni dogovor da u tvrtku uđe Agrokor i tako zamijeni svoja potraživanja za udjel, no od te se ideje odustalo i sada je posljednja opcija nekretninski fond.

Valentić kaže da je rješenje s fondom najprihvatljivije jer, za razliku od banaka, takvi fondovi imaju oko jedan postotni bod nižu kamatu, lakše su procedure vezane uz suradnju, ali i brži postupak moguće ovrhe.

Fond bi prema planu u projektno društvo koje će se osnovati za iduću fazu gradnje uložiti oko 25 do 30 milijuna eura.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari (3)
Pogledajte sve


Svi su oni bili super poduzetnici u socijalizmu, po kojemu su često kasnije pljuvali. Sada u tržišnim uvjetima, svega, čega se ovaj poduzetnik dotake, prije ili kasnije propadne.

barem nije uhvaćen da krade viski, ipak je među poštenijima

Svi su oni bili super poduzetnici u socijalizmu, po kojemu su često kasnije pljuvali. Sada u tržišnim uvjetima, svega, čega se ovaj poduzetnik dotake, prije ili kasnije propadne.

a državu je vodio, ni zgradu nije u stanju u plusu sazidati

New Report

Close