Stanari zagrebačkog kvarta se pobunili, pa im Zagrebparking ukinuo naplatu parkiranja

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Bit će kako narod odluči. Ako kažu da ne žele naplatu, nećemo je niti uvoditi – rekao je predsjednik četvrti Željko Jeger.

Pobuniš se, pa ne moraš platiti – formulu za borbu protiv parkirnih automata u svom kvartu otkrili su stanari Španskog, koji, iako su u njihovim ulicama prošlog tjedna postavljene table na kojima stoji kako su u trećoj parkirnoj zoni, mjesto za svoj automobil ipak neće morati plaćati.

Kako piše Večernji list, podružnica Zagrebparking do daljnjeg neće obavljati kontrolu i naplatu parkiranja na lokaciji oko stambenih zgrada u Ulici Vilima Korajca i Ulici Antuna Šoljana – piše tako na obavijestima koje su u plastificiranim fasciklima polijepljene po parkirnim automatima, a čini se, sintagma “do daljnjega” od 23. listopada postat će “zauvijek”. Tog je datuma na rasporedu sjednica Vijeća gradske četvrti Stenjevec, na kojoj će se donijeti odluka o tome da u Korajčevoj i Šoljanovoj naplaćivanje parkinga jednostavno nije potrebno.

Bit će kako narod odluči. Ako kažu da ne žele naplatu, nećemo je niti uvoditi – rekao je predsjednik četvrti Stenjevec Željko Jeger, dok njegovi susjedi tvrde da se promet u mirovanju ne plaća nigdje u četvrti, pa ne mora ni u njihovu kvartu. Ideja o pobuni svidjela se sad i stanovnicima Trešnjevke, na čijem se području također od prošlog tjedna uvela naplata između Hruševečke i Ulice Jurja Andrassyja na sjeveru, Selske ceste na istoku, Baštijanove ulice na jugu te Vitezovićeve ulice na zapadu.

– Ne želimo onda ni mi plaćati, ako se tako to može. Uostalom, nek’ protiv naplate sad ustanu svi čije su ulice već u nekoj od zona, pa neće Zagrebparking nigdje imati posla – kažu na Trešnjevci. A da nije to baš tako jednostavno, objasnio je glasnogovornik te Holdingove podružnice Robertino Ojdenić.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!