Stanari zagrebačkog kvarta se pobunili, pa im Zagrebparking ukinuo naplatu parkiranja

Autor: Poslovni.hr , 17. listopad 2017. u 08:38
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Bit će kako narod odluči. Ako kažu da ne žele naplatu, nećemo je niti uvoditi – rekao je predsjednik četvrti Željko Jeger.

Pobuniš se, pa ne moraš platiti – formulu za borbu protiv parkirnih automata u svom kvartu otkrili su stanari Španskog, koji, iako su u njihovim ulicama prošlog tjedna postavljene table na kojima stoji kako su u trećoj parkirnoj zoni, mjesto za svoj automobil ipak neće morati plaćati.

Kako piše Večernji list, podružnica Zagrebparking do daljnjeg neće obavljati kontrolu i naplatu parkiranja na lokaciji oko stambenih zgrada u Ulici Vilima Korajca i Ulici Antuna Šoljana – piše tako na obavijestima koje su u plastificiranim fasciklima polijepljene po parkirnim automatima, a čini se, sintagma “do daljnjega” od 23. listopada postat će “zauvijek”. Tog je datuma na rasporedu sjednica Vijeća gradske četvrti Stenjevec, na kojoj će se donijeti odluka o tome da u Korajčevoj i Šoljanovoj naplaćivanje parkinga jednostavno nije potrebno.

Bit će kako narod odluči. Ako kažu da ne žele naplatu, nećemo je niti uvoditi – rekao je predsjednik četvrti Stenjevec Željko Jeger, dok njegovi susjedi tvrde da se promet u mirovanju ne plaća nigdje u četvrti, pa ne mora ni u njihovu kvartu. Ideja o pobuni svidjela se sad i stanovnicima Trešnjevke, na čijem se području također od prošlog tjedna uvela naplata između Hruševečke i Ulice Jurja Andrassyja na sjeveru, Selske ceste na istoku, Baštijanove ulice na jugu te Vitezovićeve ulice na zapadu.

– Ne želimo onda ni mi plaćati, ako se tako to može. Uostalom, nek’ protiv naplate sad ustanu svi čije su ulice već u nekoj od zona, pa neće Zagrebparking nigdje imati posla – kažu na Trešnjevci. A da nije to baš tako jednostavno, objasnio je glasnogovornik te Holdingove podružnice Robertino Ojdenić.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close