Sprovodi izvan radnog vremena i vikendom dvostruko skuplji

Autor: Poslovni.hr , 06. ožujak 2013. u 09:58
Ilustracija Guliver/Thinkstock

Ispraćaj i sahrana umrle osobe koštali su 885,60 kuna, ali od 1. ožujka za tu uslugu izvan radnog vremena valja izdvojiti 1.328,40 kuna.

Riječko komunalno društvo Kozala povisilo je cijene njihovih usluga od 1. ožujka 2013. godine, piše Novi list. Usluge su  poskupjele gotovo za 50 posto izvan radnog vremena, odnosno za umiranje izvan radnog vremena šaltera gradske tvrtke u stopostotnom gradskom vlasništvu, a to je od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati.

Ispraćaj i sahrana umrle osobe bila je usluga za koju je trebalo platiti 885,60 kuna, ali od 1. ožujka za tu uslugu izvan radnog vremena valja izdvojiti 1.328,40 kuna. Gradska tvrtka zatražila je poskupljenje zbog toga što su troškovi radne snage i goriva porasli dvostruko od 1997. godine do 2012. godine. Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel prihvatio je poskupljenje.

'Za izvršenje jedne sahrane potrebno je minimalno sedam radnika – pet grobara, vozač i poslovođa. Po potrebi, odnosno broju sahrana, potrebno je dodatno angažirati dvije ekipe. Budući da se sahrane obavljaju i subotama, te u dijelu i izvan navedenog radnog vremena, u obvezi smo prema odredbama Kolektivnog ugovora i Pravilnika o radu obračunati i isplatiti radniku redovnu satnicu uvećanu za 50 posto za produženi rad', pojasnili su u Komunalnom društvu Kozala. Gradonačelnik Obersnel tvrdi da će poskupjeti komunalne usluge Komunalnog društva Kozala samo subotom, a da u ostale dane preko tjedna neće, jer radnici rade u dvije smjene.

Komentirajte prvi

New Report

Close