Šokirali ih računi: Porečani potrošili 23.000 kuna vode

Autor: Poslovni.hr , 15. studeni 2015. u 08:43
Foto: Thinkstock

Zbog greške Porečani su dobili enormne račune za vodu. Jedna starija žena je gotovo završila na Hitnoj pomoći ugledavši račun.

Kad sam otvorila poštu i ugledala račun, izbezumljeno sam utrčala u kuću. To je stotinu puta veći račun od uobičajene dvomjesečne potrošnje, rekla je za 24sata žena (43) iz okolice Poreča.

U srijedu popodne stigao joj je račun za vodu. Na njemu je pisalo da duguje 23.000 kuna.

Njezini sumještani su u četvrtak prijepodne doslovce opsjedali poslovnicu Istarskog vodovoda u Poreču zbog previsokih računa za vodu koji su im pristigli na kućne adrese. Umirivali su ih, kažu, da je riječ o pogrešci. Jedna starija žena je gotovo završila na Hitnoj pomoći ugledavši račun za potrošenu vodu od nevjerojatnih 30-ak tisuća kuna. Tek naoko manje stresa doživjeli su oni čiji su računi bili “svega” 50-ak puta veći od uobičajenog s ispisanim iznosima duga na 10.000 ili 15.000 kuna.

"Nismo krivi, krivi su u našoj centrali u Buzetu. Mi smo samo distributeri ispisanih računa za potrošenu vodu. Koliko znam, riječ je o pogrešci u programu. Ni mi još ne znamo kako se to moglo dogoditi, ali, eto, vidite da se svašta može desiti. Ljudi su šokirani računima koje su dobili i javljaju nam se još od srijede. Vjerujem da ljudima nije lako, pogotovo onim starijima koji uvijek uredno podmiruju svoje račune. Svima koji nam se jave s takvim računima kažemo da ih mogu baciti u smeće i da te račune uopće ni ne gledaju", pojasnila je Marija Kurelić iz porečke poslovnice Istarskog vodovoda Buzet.

"U što kraćem roku ćemo ih stornirati te poslati ispravan obračun, odnosno račun vode za potrošnju u 10. mjesecu", zaključili su u Istarskom vodovodu.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close