U deset dana dobili gotovo četvrt milijuna kuna: Snimat će se i hrvatski Blade Runner

Autor: Bernard Ivezić , 23. kolovoz 2017. u 16:54
'Slice of life' je posveta SF-u iz 80-ih

Donatori iz Hrvatske su tek na četvrtom mjestu, njih 44, od čega 33 donatora dolaze iz Zagreba.

Kratkometražni hrvatski SF film "Slice of Life", čija se radnja odvija u svijetu Blade Runnera, u deset dana na Kickstarteru prikupio je 50 posto više nego je zagrebački produkcijski studio Julius Film tražio.

Do utorka su za uspješan dovršetak filma prikupili 240 tisuća kuna (37,9 tisuća dolara). Među 642 donatora iz desetak država njih gotovo polovica dolaze iz SAD-a. Nije stoga neobično što je tim, koji vodi kampanju, obećao da će u slučaju da prikupe dvostruko više no dosad, napraviti premijeru filma u Los Angelesu. Drugi najveći donatori dolaze iz Velike Britanije, njih 66. Slijede Nijemci s 45 donatora.

Donatori iz Hrvatske su tek na četvrtom mjestu, njih 44, od čega 33 donatora dolaze iz Zagreba. Za dovršetak filma "Slice of Life", koji Luka Hrgović i Dino Julius pripremaju od 2014. godine, donacije su pristigle i iz Australije, Kanade, Francuske, Švedske, Švicarske i Japana. Autori filma navode da je riječ o hommageu znanstveno fantastičnim filmovima iz 80-ih godina, koji su se snimali pomoću maketa, minijatura te pravih setova uz minimalno ili gotovo uopće bez korištenja CGI-ja, računalne grafike.

Cilj im je snimiti kratkometražni 20-minutni film s kojim bi mogli nastupiti na festivalima. Kampanju, koja traje još 17 dana, Julius Film pokrenuo je zbog visokih troškova dovršetka filma. Hrvatskim tim navodi da su nakon tri godine rada na projektu iscrpili resurse, a čeka ih izrada još minijatura kao i postprodukcija.

Komentirajte prvi

New Report

Close