Slijedi eksplozija oglasa na mobitelima

Autor: Judita Rogina , 11. listopad 2009. u 22:00

Tvrtka Kelsey Group procjenjuje da će se u idućih nekoliko godina drastično povećati oglašavanje preko mobilnih telefona.

Prošle je godine oglašivačka industrije oglašavanjem preko mobilnih telefona ostvarila prihod od 160 milijuna dolara. Najveći udio u zaradi od oglašavanja imalo je oglašavanje opcijom SMS-a, sa 63 posto. Udio od 24 posto imalo je oglašavanje na opcijama pretraživanja, a 13 posto na zaslonima mobitela. Do 2013. godine očekuje se rast prihoda od oglašavanja, koji bi prema procjenama trebao iznositi čak 3,1 milijardu dolara. Najzastupljenije područje u zaradi od oglašavanja trebalo bi biti pretraživanje, s udjelom od 73 posto. Oglašavanje SMS-om očekuje smanjenje od 9 posto, a oglašavanje preko zaslona mobilnih telefona imat će udio od 18 posto u ukupnoj zaradi.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Odavno se pokušavam ODJAVITI od primanja Poslovnog i naravno da ne mogu. Nikako da mi se skinu s …….
Mjesto za odjavu je “mrtvo”, tj. onemogućeno je odjavljivanje. A nije li to najbezobrazniji mailing?????
Ovaj ću isti komentar ponavljati svugdje, čak i na drugim forumima, sve dok konačno ne shvati vrli urednik da nema ništa na silu. Samo mogu redovno brisati, ali i to mi je dosadilo. Uljudna pisma nisu pomogla, a što drugo napraviti? Ovakva reklama jest samo ANTIREKLAMA.

New Report

Close