Sea Air u Osijeku čeka malezijski avion

Autor: Marija Crnjak , 12. kolovoz 2015. u 07:45
Foto: Duško Marušić / Pixsell

Tvrtka Sea Air reagirala je na istupe direktora Zračne luke Osijek Domagoja Marinića, koji ih je dan ranije optužio za neozbiljnost i nanošenje poslovne štete aerodromu.

Nakon što je tri puta odgodila početak letova iz Osijeka za Njemačku, prodavši oko dvije tisuće karata za nepostojeće letove, tvrtka Sea Air reagirala je u utorak na istupe direktora Zračne luke Osijek Domagoja Marinića, koji ih je dan ranije optužio za neozbiljnost i nanošenje poslovne štete aerodromu. U Sea Airu ističu kako, za razliku od tri preostale zrakoplovne tvrtke koje slijeću u Osijeku, oni ne primaju nikakvu financijsku potporu od države i Grada Osijeka. Štoviše, kažu kako ih Zračna luka i Grad koče u provedbi projekta gradnje hale za održavanje zrakoplova. Ne navode, doduše, detalje projekta i izvore financiranja.

“Zrakoplovne kompanije koje slijeću u Osijeku, bilo samo ljeti ili kao redovita veza prema Zagrebu, primaju potporu, što znači da te zrakoplovne kompanije ne snose nikakav rizik. Zračna luka Osijek već godinama nije u mogućnosti privući druge zrakoplovne kompanije. Sami plaćamo sve usluge kao što su najam ureda i održavanje zrakoplova, a nemamo bilo kakve prednosti od strane Zračne luke”, stoji u priopćenju kompanije čiji je osnivač Nando Kos iz Slavonskog Broda, no vlasnik nije dostupan medijima, s kojima komunicira glasnogovornica Ivana Maksimov. Doznajemo da Sea Air nije dobio ni potporu Hrvatske turističke zajednice (HTZ) od udruženog oglašavanja.

 

2 tisuće karata

prodao je Sea Air, a oko 1000 kupaca ostalo je bez usluge.

Maksimov nas je tako jučer izvijestila da je od dvije tisuće prodanih karata oko tisuću kupaca ostalo bez usluge koju su platili. Kompanija im nudi povrat novca ili drugi let, plus jednu besplatnu kartu, a 500-tinjak kupaca odlučilo se na povrat novca i Maksimov tvrdi da je oko 90 posto toga već vraćeno.

Objašnjava da je do otkazivanja letova za njemačke gradove došlo zbog kašnjenja u isporuci zrakoplova koji je Sea Air unajmio od jedne malezijske tvrtke. Idući rok koji se najavljuje je 23. kolovoz, no ni taj datum nije siguran.

“Isporuka je kasnila i odgodili smo početak letova kako bismo bili sigurni da ćemo stići tehnički srediti sve potrebno za sigurnost putnika. Savjetujemo našim budućim korisnicima da pričekaju još koji dan s kupnjom karata kako bi bili sigurni da će realizirati uslugu”, kaže glasnogovornica tvrtke koja od osnivanja prošle godine još nije opravdala svoje velike ambicije u zračnom prometu u Hrvatskoj. Namjera Sea Aira je, naime, pretvoriti Osijek u zrakoplovno čvorište koje će povezivati ne samo europske destinacije, pa se tako za kraj kolovoza na njihovim stranicama, uz Mostar, najavljuju i letovi za Kuwait. 100

Komentirajte prvi

New Report

Close