‘Sankcije za vodičkog HDZ-ovca koji je sudjelovao u vandalizmu’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. siječanj 2013. u 16:53
Tomislav Karamarko / Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

‘Vidjet ćemo koja je njegova uloga u svemu tome i onda će stranka postupiti kako treba. Mi ne odobravamo taj vandalizam koji ugrožava ljude’

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko osudio je danas vandalizam skupine Vodičana koji su nedavno na središnjem zagrebačkom trgu podmetnuli eksplozivnu napravu, te najavio da će član HDZ-ove mladeži koji je među uhićenima snositi i stranačke sankcije.

"Vidjet ćemo koja je njegova uloga u svemu tome i onda će stranka postupiti kako treba. Mi ne odobravamo taj vandalizam koji ugrožava ljude, iako ovdje nije bila ugrožena ničija sigurnost, ali je vrlo negativan efekat i mislim da to nije dobro. Svakako to osuđujem", rekao je Karamarko novinarima u Hrvatskom saboru.

Na pitanje hoće li HDZ-ovac snositi sankcije, odgovorio je, "apsolutno, ovisi o njegovoj ulozi u svemu tome, no sigurno da će snositi sankcije". Potvrdio je da je Klub HDZ-a u Sabor pozvao američku znanstvenicu Judith Reisman, koja je u Hrvatskoj postala poznata zbog filma "Kinseyev sindrom" i podrške urednici HTV-a Karolini Vidović Krišto nakon zabrane emisije "Slika Hrvatske".

"U čemu je problem? Što je tu loše? Imamo pluralno društvo, Bože dragi. Zar će nama SDP u Saboru odlučivati kako ćemo razmišljati o nekom problemu", rekao je. Karamarko je vrlo lošom ocijenio situaciju sa Slovenijom, ističući da je problem Ljubljanske banke trebalo maknuti iz fokusa ratifikacije hrvatskoga pristupnog ugovora.

"To je trebala hrvatska diplomacija učiniti puno ranije, a sad smo došli na to da razgovaramo o Ljubljanskoj banci, da je ona postala tema u Bruxellesu i to ćemo morati riješavati na način koji možda nama neće odgovarati", kazao je. Karamarko se osvrnuo i na jučerašnje izbore u Drnišu, gdje je HDZ osvojio gradonačelničko mjesto nakon osam godina.

"Evo napokon neke realne ankete. Bombardirani smo anketama sa svih strana, gdje HDZ loše stoji, gdje je grozno, gdje SDP, koji ruši ekonomski ovu državu, dobro stoji, Milanoviću raste rejting. Evo jedne prave ankete – 65 posto. Ovo je dobar predznak za nas i to su pravi procesi na terenu i svi mediji koji nas pokušavaju diskreditirati lošim i lažnim pisanjem, mislim da je dobro da nastave, jer nam rade dobru reklamu", rekao je Karamarko.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Očekujem suđenje i odluku Suda o čemu je tu riječ i tko je krivac , te presudu krivcima .

Za sada je puno zbunjujučih izjava .

Ako su “k.reteni”, kako ih vlastiti odvjetnik zove, aktivirali minu s električnim upaljačem nasred Jelačić-placa, kako nazvati bivšeg ministra policije i nažalost budućeg premijera koji kaže da time “ovdje nije bila ugrožena ničija sigurnost, ali je vrlo negativan efekat”? Efekat je važan, a ne detonacija? Jesam li ja možda k.reten kad mi se čini da je time ipak bila ugrožena npr. moja sigurnost kao slučajnog prolaznika?

New Report

Close