Olimpijski centar na Bjelolasici snima i Todorić

Autor: Marija Crnjak , 11. kolovoz 2015. u 09:45
Što potencijalni kupac planira napraviti na zgarištu, zasad nije poznato, Foto: Dominik Grgurić / Pixsell

Za izgorjeli restoran jamčevinu uplatila tvrtka Air Albatros s Krka.

Nakon što je jedna lokalna tvrtka pokazala interes za kupnju poslovne zgrade Hrvatskog olimpijskog centra (HOC) Bjelolasica u Ogulinu, izgorjeli restoran na jezeru Sabljaci trebala bi biti druga nekretnina čija će se sudbina riješiti u postupku prodaje imovine tog stečajnog dužnika.

U HOC-u Bjelolasica u stečaju potvrdili su Poslovnom dnevniku da su primili jamčevinu od 70 tisuća kuna u sklopu ponude za kupnju od tvrtke Air Albatros registrirane u Puntu na otoku Krku, no nisu željeli komentirati detalje do okončanja postupka, u kojem se očekuje da kupac za restoran uplati ukupno gotovo 1,2 milijuna kuna.

Doznajemo i da je Air Albatros u ovom krugu prodaje jedini iskazao interes za kupnju restorana. Što, međutim, navedeni potencijalni kupac planira napraviti na zgarištu i pripadajućem zemljištu na Sabljacima zasad nije poznato jer su tvrtka Air Albatros i njezini vlasnici nedostupni za pojašnjenja. Za komentare nisu raspoloženi ni u Agrokoru, čiji su predstavnici, kako nam je neslužbeno potvrđeno u ponedjeljak, prije nekoliko dana obišli naselje Vrelo, smještajne kapacitete HOC-a sa skijalištem, u oglasu za prodaju naznačene kao Jasenak I. Kako je poznato, u proljeće je donesena odluka da se nekretnine i pokretnine HOC Bjelolasica prodaju u pet odvojenih cjelina, dvije cjeline čini hotelsko naselje u Vrelu s paviljonima zajedno sa žičarom, upravna zgrada u Ogulinu, hotel Jastreb u Begovom Razdolju te izgorjeli restoran na jezeru Sabljaci.

 

1,2milijuna kuna

cijena je izgorjelog 
restorana i pripadajućeg zemljišta

U drugom krugu prodaje cijena restorana Sabljaci sa zemljištem iznosi 1,170 milijun kuna koje bi tvrtka Air Albatros, sukladno ponudi i uplati jamčevine trebala uplatiti nakon pravomoćnosti odluke Trgovačkog suda koja se očekuje ovih dana.

Tvrtka Air Albatros u javnosti se prvi put spominjala 2009. godine kao jedna od prvih čarter kompanija koja je pokušala oživjeti aktivnost Zračne luke Rijeka, uvođenjem čarter linija prema skandinavskim zemljama.

Kako su tada pisali mediji, tvrtka Air Albatros čiji je vlasnik Marijan Sokolović, inače i sam pilot ali i financijaš, trebala je kupnjom tri mlazna zrakoplova postati domicilna aviokuća aerodroma u Omišlju, a 2009. godine je na pistu i sletio prvi od tih aviona.

U zračnoj luci međutim neslužbeno doznajemo da Sokolovićevi planovi nikad nisu zaživjeli, odnosno da Air Albatros ne leti bar već pet godina.

Također, sukladno podacima objavljenim na Fini, tvrtka registrirana za turističku djelatnost čiji temeljni kapital iznosi 3,9 milijuna kuna, u zadnje dvije godine nije ostvarila nikakav prihod. U sudskom registru kao osnivač i direktor Air Albatrosa navodi se Josip Crnčić, dok se Marijan Sokolović uz Crnčića te dvojicu austrijskih građana navodi kao osnivač tvrtke Sjeverno Jadranska Ulaganja koja je registrirana na is toj adresi kao i Air Albatros, s temeljnim kapitalom od milijun kuna, no također bez prihoda u 2013. i 2014. godini. Nijedna od dvije tvrtke nema internet adresu, niti objavljeni kontakt, a na neke od mogućih telefonskih brojeva u ponedjeljak nam se nije nitko javio.

Prema pisanju lokalnih medija, na sastanku u hotelu Frankopan bio je mlađi sin Ivice Todorića Ivan, član uprave KHA Veljko Ostojić, ali i gradonačelnik Jure Turković i dogradonačelnik Željko Stipetić. Agrokorova ekipa, točnije članovi uprave Karisma Hotels Adriatic razgledala je najveću prodajnu cjelinu HOC-a Bjelolasica, turističko naselje Jasenak s paviljonima, koji uključuju i centralni objekt koji je također izgorio u požaru, te sportskim objektima i skijalištem.

Inače, to je za investitore najatraktivnija cjelina koja je na prodaju, jer je u potpunosti u vlasništvu HOC-a i stoga je najčišća za daljnja ulaganja. Sudski vještak te je nekretnine zajedno s pripadajućim pokretninama procijenio na 38,8 milijuna kuna.

Interes za ulaganje u skijalište nekolicina investitora pokazala je još prije tri godine, no tad je status HOC-a bio značajno složeniji nego sad u stečaju, a lokacija je za ulaganje zanimljiva jer ima potencijal biti cjelogodišnja turistička destinacija.

Komentirajte prvi

New Report

Close