S Mamićem možemo razgovarati samo kako provesti izbore

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. travanj 2014. u 16:36
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Mi smo se priključili Inicijativi “Za naš Dinamo” jer osjećamo da je to naša moralna i građanska dužnost prema klubu u kojem smo proveli veliki dio života, kazao je gostujući u HTV-ovoj emisiji “Nedeljom u 2” Silvio Marić.

Sa Zdravkom Mamićem možemo razgovarati samo o tome kako provesti izbore u Dinamo po načelu jedan čovjek – jedan glas stav je četvorice bivših Dinamovih igrača Igora Bišćana, Daria Šimića, Tome Šokote i Silvija Marića koji traže da se u izboru čelništva kluba poštuju odredbe Zakona o udrugama.

"Nitko on nas nema rukovodećih ambicija u klubu, ali smo se priključili Inicijativi "Za naš Dinamo" jer osjećamo da je to naša moralna i građanska dužnost prema klubu u kojem smo proveli veliki dio života" kazao je danas gostujući u HTV-ovoj emisiji "Nedeljom u 2" bivši kapetan Dinama Silvio Marić.

Cijela emisija bila je posvećena stanju u Dinamu, odnosno inicijativi bivših Dinamovih kapetana koji inzistiraju na izborima u Dinamu po načelu "jedan član – jedan glas.

"Po tom principu djeluju veliki europski klubovi kao Borussia, Schalke i Barcelona u kojima navijači također biraju vodstvo svoga kluba. To je jedini mogući princip djelovanja za naš klub koji nije organiziran kao npr. Hajduk koji je privatiziran," kazao je Šimić koji se osvrnuo i na netransparentno vođenje financija kluba.

"U posljednjih 12 godina Dinamo je dobio više pola milijarde kuna od grada i države. Istina je da je osam puta za redom osvojio naslov hrvatskog prvaka, ali nema gledatelja i u Europi nema nikakve rezultate," rekao je Bišćan napomenuvši da bi podržao i 'Mamića ukoliko bi njegov plan bio bolji od protukandidata za čelnu funkciju u klubu.

"Naša jedina želja je da klub postavimo na zdrave temelje i da građani znaju kako se troši njihov novac", naglasio je Šimić.

Marić je dodao kako je Dinamo bio uspješan i prije ere Zdravka Mamićam, te da je on igrao za 'Dinamo' i njegove navijače, a ne za Mamića.

"Dinamo je postojao i prije Mamića i postojat će i nakon. No, prije je Dinamo bio klub navijača, a danas ih nema," naglasio je Marić.

Sva četvorica su se složila da još nije vrijeme za reginalnu ligu.

"Nesumnjivo je da bi ona podigla kvalitetu natjecanja, ali nogomet nije košarka i teško bi bilo držati sigurnost na stadionima. Osim toga Prva HNL ima dovoljno prostora za razvijanje mladih talenata," rekao je Bišćan koji je zamjerio predsjedniku HNS-a Davoru Šukeru što se stavio u službu Zdravka Mamića.

"Kada su privedena tri važna čovjeka iz strukture HNS-a trebalo je sazvati izvanrednu skupštinu i rasščistiti stvari," rekao je Bišćan koji je kazao kako bi u svakoj normalnoj državi Hrvoje Maleš, koji je razotkrio aferu podmićivanja sudaca "za pošteno suđenje", bi bio heroj.

Igrači su se osvrnuli i na ponašanje Josipa Šimunića nakon utakmice s Islandom kada je uzeo mikrofon u ruke i s navijačima izvikivao 'Za dom spremni'. Marić je kazao kako takvim pokličima nije mjesto na nogometnim stadionima, a Bišćan je dodao da dobor poznaje Šimunića i on sigurno nije mislio nekoga uvrijediti tim pokličem.

Kazali su da im se iz politike nitko nije javio sa željom da podrži njihovu inicijativu. "Zapravo je Vladimir Putin, koji nam je rekao kako će sada probleme u Ukrajini ostaviti po strani i posvetiti se stanju u Dinamu," ironizirao je Marić na napade čelnika Dinama da su oni eksponenti SDP-a.

Na pitanje što misle o ministru znanosti, obrazovanja i sporta Željku Jovanoviću, Šimić je kazao da niti jedan čovjek ne može jednako uspješno obavljati i voditi poslove u sva tri resora i založio se za 'posebno ministarstvo zaduženo za sport'.

Komentirajte prvi

New Report

Close