Rovinjska Bolnica za ortopediju nije na prodaju

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. veljača 2014. u 14:45
Thinkstock

Međutim naglasio je da neovisno o brojnim špekulacijama, rovinjska Bolnica za ortopedsku kirurgiju i rehabilitaciju nije na prodaju, niti će biti na prodaju, jer Istarska županija s bolnicom ima velike razvojne planove.

Istarski župan Valter Flego izjavio je da rovinjska Bolnica "Prim. dr. Martin Horvat" nije na prodaju, te je odbio komentirati događanje u bolnici, gdje su zbog sumnje za nezakonito isplaćivanje dodataka na plaće zaposlenicima, prijavljeni bivši ravnatelj i četvero bivših članova Upravnog vijeća.

"Treba pričekati da se taj postupak okonča i smatram da ne treba unaprijed, na temelju nekakvih špekulacija, donositi bilo kakve zaključke", rekao je Flego na današnjoj konferenciji za novinare u Puli.

Međutim naglasio je da neovisno o brojnim špekulacijama, rovinjska Bolnica za ortopedsku kirurgiju i rehabilitaciju nije na prodaju, niti će biti na prodaju, jer Istarska županija s bolnicom ima velike razvojne planove.

Ti planovi, naglasio je župan, ne uključuju ni prodaju bolnice niti jednog centimetra zemljišta oko bolnice, nego bolnica treba postati centar zdravstvenog turizma Istarske županije.

"Tu prvenstveno mislim na jednu suvremenu opremljenu bolnicu koja će biti svima otvorena i umrežena s ostalim institucijama i privatnim subjektima iz Istre koji se bave zdravstvom", kazao je Flego.

Ocijenio je da Istra za to ima idealne pretpostavke ali joj "trebaju izuzetno velika ulaganja".

Istarski župan Flego na konferenciji je najavio i smanjenje plaća za zaposlenike županijske uprave, ali i sve one koji plaću dobivaju iz proračuna.

Istarska županija pozvala je sindikate na početak pregovora vezanih uz aneks kolektivnog ugovora, kojim bi se nanovo regulirala sva materijalna prava zaposlenika i djelatnika u županijskim trgovačkim društvima i agencijama.

"Istra je po svim parametrima iznadprosječno razvijena, no zbog gospodarske situacije ne želi se živjeti iza debelih zidova te će se ovakvim najavljenim smanjenjem dijeliti sudbina svih koji pune proračun", rekao je Flego.

Nije želio reči koliko će plaće u prosjeku biti manje jer će o tome, kako je rekao "najprije pregovarati s predstavnicima sindikata krajem ovog mjeseca".

Osim toga, dodao je, cilj je smanjiti i sve dodatke na plaće i ostale materijalne troškove, među kojima su i troškovi prijevoza na posao.

Komentirajte prvi

New Report

Close