Riječki prijevoznik na mukama: Deset novih autobusa u kvaru

Autor: Poslovni.hr , 05. prosinac 2012. u 11:30
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Autotrolej u takvoj situaciji od rujna postupno isključivao autobuse iz prometa zbog kvarova.

Deset najnovijih autobusa Autotroleja, marke Mercedes Citaro, zbog kvarova je već nekoliko tjedana isključeno iz prometovanja na gradskim linijama. Novi list piše kako autobusi stoje parkirani u garaži javnog prijevoznika na Školjiću.

Riječ je o cjelokupnom kontigentu zglobnih autobusa što ih je Autotrolej nabavio krajem 2008. godine i to po cijeni od 25 milijuna kuna. Vozila koja pripadaju renomiranom proizvođača u prometu riječkim ulicama tek su tri i pol godine, no trenutno niti jedno nije u voznom stanju. Kako Novi list navodi, ne zna se kada će autobusi biti popravljeni i vraćeni na gradske linije, jer je zastupnik za Mercedesove autobuse, zagrebački Euroline, zbog poslovnih problema izgubio zastupstvo i nije u stanju poštovati uvjete iz garancije.

Autotrolej u takvoj situaciji od rujna postupno isključivao autobuse iz prometa zbog kvarova, da bi se prije desetak dana pokvario i posljednji pa je sada čitava  'flota' autobusa s trokrakom zvijezdom čvrsto usidrena na Školjiću. Direktor Autotroleja Željko Smojver potvrdio je za Novi list kako su autobusi izvan stroja, navodeći da su problemi s mercedesima započeli još 2009. godine, praktički odmah po njihovoj isporuci javnom prijevozniku.

Komentirajte prvi

New Report

Close