‘RH je druga, nakon Grčke, po centraliziranosti države što je za IDS neprihvatljivo’

Autor: Agencija VLM , 01. srpanj 2013. u 15:42
Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Danas više ništa nije isto, sve se promijenilo ulaskom Hrvatske u EU, kaže Jakovčić.

– Danas više ništa nije isto, sve se promijenilo ulaskom Hrvatske u EU. Formalno članstvo donosi nove političke mogućnosti. U tom kontekstu želim jasno naglasiti da smo vrlo nezadovoljni stupnjem decentralizacije ove zemlje – kazao je danas u Puli predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić.

– Hrvatska je druga, nakon Grčke, po centraliziranosti države što je za IDS neprihvatljivo. Na današnji dan želim jasno poručiti da se za Istru otvaraju nove perspektive i IDS je u potpunosti spreman pokrenuti one procese koji su neophodni da bi se decentralizacija i regionalizacija u Hrvatskoj zaista i ostvarile – naglasio je poručivši da ako ne bude senzibiliteta za regionalizam i regionalizaciju Hrvatske, IDS će morati otvoriti procese samostalnog regionalizma. Jakovčić je dodao kako će to biti dio bitke za europske vrijednosti nakon što smo postali članicom EU.

– Ono što ostaje krucijalno za IDS je pravo na regionalizam i više autonomije svakoj regiji u Hrvatskoj, što do sada nije ostvareno – rekao je Jakovčić i najavio da će IDS-u ubuduće centralna tema biti regionalizacija Hrvatske i regionalna autonomija. 

Komentirajte prvi

New Report

Close