Revolut na 50.000, a KEKS Pay na 56.000 korisnika

Autor: Bernard Ivezić , 27. rujan 2019. u 10:48
FOTO: Reuters

Revolut, druga najveća mobilna banka u Europi šest mjeseci od ulaska na hrvatsko tržište ima ovdje više od 50.000 korisnika.

Fintech sa sjedištem u Velikoj Britaniji u prva je tri mjeseca, do lipnja, stekao 20.000 korisnika. Tijekom ljeta taj je rast dodatno ubrzao te skupio dodatnih 30.000 korisnika.
Trenutačno dvije najrasprostranjenije fintech aplikacije u Hrvatskoj su upravo Revolut te KEKS Pay aplikacija Erste banke. Najnoviji podaci za KEKS Pay zasad nisu poznati. No, Erste banka je nedavno potvrdila da ima više od 56.000 korisnika.

Revolut na globalnom tržištu ima više od sedam milijuna korisnika. Inicijalno je zamišljen kao kartica za putovanja kod koje su svi troškovi koji nastaju prilikom podizanja gotovine, plaćanja i razmjene valuta na putovanju u inozemstvu maksimalno smanjeni. U posljednje četiri godine izrastao u jednu od najvećih fintech tvrtki u Europi te počeo konkurirati bankama i nametnuo se kao rješenje za mobilno plaćanje.

Elena Lavezzi, direktorica Revoluta za jugoistočnu Europu kaže da su fokusirani na razvoj sigurne i stabilne globalne financijske platforme.
"To za naše korisnike u Hrvatskoj, Europi, Australiji ili bilo kojoj drugoj državi koju širenjem planiramo uključiti znači da bilo kad i bilo gdje u samo nekoliko minuta mogu na svojim mobilnim telefonima otvoriti Revolut račun", zaključuje Lavezzi.

Komentirajte prvi

New Report

Close