RBA potpisala ugovor o kreditu s Jadranskim vratima

Autor: Poslovni.hr/Hina , 22. srpanj 2013. u 17:09
Foto: Sasa Miljevic/24sata

Raiffeisenbank Austria (RBA) i Jadranska vrata potpisali su ugovor o kreditu kojim se financira oprema novog pristaništa kontejnerskog terminala na Brajdici u riječkoj luci, a riječ je o dvije kreditne tranše vrijedne ukupno 10,6 milijuna eura, izvjestili su danas iz RBA.

RBA je financirala 45 posto ukupne vrijednosti imovine u dvije kreditne tranše, pri čemu je vrijednost prve tranše 6,2 milijuna eura, do kraja godine realizirat će se i druga tranša u vrijednosti 4,4 milijuna eura.

Prva kreditna tranša, kako navode iz RBA, realizirana je u suradnji s Europskom investicijskom bankom (EIB) putem programa "Prioritetni projekti". To je jedan od programa na kojem RBA kontinuirano surađuje s EIB-om, a odnose se na poduzeća koja investiraju u infrastrukturu ili suprastrukturu od šireg društvenog značaja.

Sredstvima se financira oprema koju čine dvije post panamax obalne dizalice velike nosivosti, šest kontejnerskih mostova za distribuciju robe cestovnim putem i dva kontejnerska mosta za distribuciju robe željeznicom, navodi se u priopćenju RBA.

Vrijednost te opreme je oko 23 milijuna eura, a time je na terminalu postignuta najviša tehnološka razina, istaknuto je prije desetak dana na svečanosti početak rada novog pristaništa kontejnerskog terminala Brajdica.

I u priopćenju RBA se podsjeća da je temeljem tog ulaganja kontejnerski terminal na Brajdici dosegnuo tehnološki rang opremljenosti najsuvremenijih svjetskih kontejnerskih luka, što će pridonijeti ostvarenju strateškog cilja da riječka luka postane neizostavno odredište tereta brodova koji dopremaju robu za države srednje i jugoistočne Europe.

Komentirajte prvi

New Report

Close