Amauris Vienna Hotel
Kakvog je okusa Beč

Upoznajte skrivenu  kulinarsku baštinu grada koji je omiljeno odredište brojnih Hrvata

Kulinarska panorama Beča, raznolika je i živahna kao što je i njegovo multikulturalno nasljeđe pa je u tom šarolikom kulinarskom krajoliku često teško odrediti autentične okuse Beča. U Glasswingu, gurmanskom restoranu The Amauris Vienna hotela, nastoje uhvatiti tu bit nudeći jelovnik koji odražava raznoliku kulinarsku baštinu Beča, s okusima koji evociraju sjećanja na velebne palače, užurbane tržnice i ugodne kavane.

PD VL native tim
15. svibanj 2024. u 13:33
Glasswing Restaurant

Kada bi se birala najposjećenija i najomiljenija inozemna odredišta Hrvata, Beč bi se definitivno smjestio visoko, ako ne i na samom vrhu ljestvice. Međutim, ovaj živopisan grad bogate povijesti i kulture, umjetnosti, arhitekture, poslovnih prilika, shoppinga i avanture mnogima je često gastronomska nepoznanica.

Stvarnost je pak da je kulinarska panorama Beča, raznolika i živahna kao što je i njegovo multikulturalno nasljeđe pa bogata ponuda okusa iz cijelog svijeta nudi ukusno iskustvo za svako nepce. No kako u tom šarolikom kulinarskom krajoliku odrediti autentični okus Beča?

Glasswing Restaurant

“U mojoj viziji, okus Beča je spoj bogate povijesti i moderne inovacije, s okusima koji evociraju sjećanja na velebne palače, užurbane tržnice i ugodne kavane. To je grad gdje se tradicija susreće s kreativnošću, gdje su klasični recepti osmišljeni sa suvremenim prizvukom. U Glasswingu, našem gurmanskom restoranu, nastojimo uhvatiti tu bit nudeći jelovnik koji odražava raznoliku kulinarsku baštinu Beča. Od vibrantnih začina Paprika Hendl do ugodne arome svježe pečene savijače, svako jelo priča priču o gastronomskoj evoluciji Beča. Naši glavni specijaliteti nadahnuti su ovom bogatom tapiserijom okusa, stvarajući iskustvo koje je istodobno bezvremensko i inovativno”, kaže Alexandru Simon, izvršni chef gourmet restorana Glasswing, u šarmantnom austrijskom hotelu The Amauris Vienna.

Kako je u Austriji priroda od najveće važnosti: šume i planinski pašnjaci su njegovani, vode se održavaju čistima, krajolici su zaštićeni, a biološka se raznolikost potič- tako su uz Simonovo kulinarsko umijeće, glavni adut jela koja se mogu isprobati u hotelu The Amauris Vienna definitivno visokokvalitetni i lokalno uzgojeni sastojci koji su točka na i kada je riječ o konačnom gurmanskom doživljaju.

Glasswing Restaurant Lentils

“Korištenjem lokalno uzgojenih namirnica osiguravamo da su naša jela svježa, ukusna i istinski predstavljaju bit regije. Ovi sastojci iz lokalnog izvora nude jedinstvene karakteristike i okuse koji se jednostavno ne mogu dobiti s alternativama masovne proizvodnje. Oni dodaju dubinu i složenost našim jelima, stvarajući raznoliko i autentično kulinarsko iskustvo koje oduševljava naše goste. U konačnici, to je naš način predsatavljanja najboljeg što regija ima za ponuditi i pružanja nezaboravnog gastronomskog iskustva”, govori chef Simon.

Na pitanje mogu li se u ovom odličnom restoranu isprobati i neka tradicionalna jela, chef Alexandru Simon ponosno ističe kako su itekako ponosni svojim interpretacijama tradicionalnih bečkih jela.
“Naša verzija slatkog kruha odličan je primjer za to. Odajući počast bogatoj bečkoj kuhinji osmislili smo ovo jelo da istaknemo delikatne okuse i teksture slatkog kruha, upotpunjene kremastim mousseom od krumpira, kiselkastim okusom od ananasa i slatkim umakom koji sve to objedinjuje. Ova jela njeguju se generacijama, a naš cilj je ispoštovati tu tradiciju, prezentirajući je na moderan i nezaboravan način u kojem će naši gosti uživati.”

Norway Lobster, Cauliflower, Caviar, Vadouvan Hollandaise

S obzirom da je održivost danas jedan od glavnih preduvijeta uspješnog poslovanja, u hotelu The Amauris Vienna posebno su se posvetili zero-waste filozofiji koje se proteže i na ostave restorana Glasswing.

“Ponosni smo na kiseljenje i fermentaciju vlastitog povrća, osiguravajući da se svaki dio povrća iskoristi i da ništa ne propadne. Ovo ne samo da daje dubinu okusa našim jelima, već nam omogućuje i produljenje vijeka trajanja sezonskih proizvoda.

Glasswing Restaurant

Štoviše, strogo se pridržavamo upotrebe namirnica u vrhuncu sezone u našim kreacijama jelovnika. To znači da možemo istaknuti određeno povrće samo kratko vrijeme, možda samo dva tjedna godišnje kada je apsolutno najbolje. Iako ovaj pristup zahtijeva fleksibilnost u našem planiranju jelovnika, on osigurava da naša jela pršte svježinom i okusom, a istovremeno podržava lokalne poljoprivrednike i smanjuje bacanje hrane.”, zaključio je chef Simon čije se zavodljive kulinarske kreacije mogu isprobati u restoranu Glasswing smještenom na poznatom bečkom bulevaru Rinstrasse.

Sadržaj nastao u suradnji s Hotelom Amauris

New Report

Close