Radnicima Našičkih ribnjaka prijeti otkaz

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. prosinac 2012. u 16:30
Našički ribnjaci su pred propadanjem (Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL)

Stanje s našičkim ribnjakom “Miagro” d.o.o. i ugroženim radnicima nije se ništa popravilo iako je Sindikat PPDIV-a zatražio od Visokog upravnog suda RH da žurno riješi njihov predmet, ali do danas nisu dobili odgovor, a u međuvremenu je sindikatu dostavljen popis viška radnika koji će s krajem ove godine dobiti otkaz.

Stanje s našičkim ribnjakom "Miagro" d.o.o. i ugroženim radnicima nije se ništa popravilo iako je Sindikat PPDIV-a zatražio od Visokog upravnog suda RH da žurno riješi njihov predmet, ali do danas nisu dobili odgovor, a u međuvremenu je sindikatu dostavljen popis viška radnika koji će s krajem ove godine dobiti otkaz.

Upozoreno je to na prosvjedu ispred uprave društva, održanom danas u organizaciji osječkog regionalnog ureda Sindikata PPDIV, na kojem su radnici izrazili nezadovoljstvo ne rješavanjem njihovog predmeta od strane nadležnih institucija Republike Hrvatske.

Problem su neriješeni vlasnički odnosi. Agonija traje od povrata imovine nasljednicima Pejačevića. Ribnjak je nakon stečaja kupio našički poduzetnik Mladen Mihalj, obnovio proizvodnju, uložio u nove pogone, osigurao plaće, no onda je daljnji razvoj zakočila država. Ako nije riješeno vlasništvo ne mogu se ostvariti poticaji niti se može dalje razvijati.

Direktor tvrtke izvijestio je da će od 36 zaposlenih, ne učini li se nešto, ostati tek dvoje-troje, naglašavajući kako ribnjak ima perspektivu. Dokaz tome je i što se iz IPARD programa financirao program za preradu ribe, a svi preduvjeti za razvoj su stvoreni.

Sindikat je stoga uputio još jedan dopis Upravnom sudu i apelirao da ovaj problem riješi do kraja godine.

Pejačevići su već dali svoje očitovanje i suglasni su da se imovina vrati vlasniku ribnjaka, ali je država ta koja sada koči rješavanje cijele ove situacije, poručio je regionalni povjerenik PPDIV-a Šimo Orešković.

Komentirajte prvi

New Report

Close