Rab se sprema za gradnju aerodroma

Za aerodrom su napravljene 24 studije Za aerodrom su napravljene 24 studije

Financiranje EU novcem.

Nakon što je izgledno da će Rab hidroavionskom linijom biti spojen sa Splitom, taj bi otok u narednih nekoliko godina mogao dobiti svoju zračnu luku.

Rab završava pripremu dokumentacije za gradnju aerodroma na jugoistočnom dijelu otoka, blizu trajektne luke Mišnjak. U rujnu projekt ide na Gradsko vijeće, a financiranje bi se trebalo osigurati sredstvima Europske unije, piše Novi list.  Prvi korak u sklopu projekta za jačanje i umrežavanje malih aerodroma je završen, a nastavak je osiguran projektom prekogranične zračne suradnje CAN, rekla je Novom listu Karmen Španjol Bičanić, zadužena za EU fondove u Gradu Rabu.

Projekt je proveden u suradnji sa slovenskom općinom Bovec te partnerima iz BiH, Srbije i Crne Gore, a cilj mu je stvaranje uvjeta za omogućavanje bolje povezanosti sjevernog Jadrana s drugim regijama, povećavanje zrakoplovnog prometa i olakšavanje stvaranja novih turističkih proizvoda. Za rapski aerodrom u tri godine napravljene su 24 studije i elaborata za definiranje najboljeg položaja, a ujedno su preduvjet za dobivanje dozvola, uključujući i onu Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve