Prvi grad u Hrvatskoj koji će sufinancirati režijske troškove obiteljima s troje i više djece

Autor: Poslovni.hr , 04. siječanj 2018. u 15:27
Vukovar, Foto: Branimir Bradarić / Pixsell

U tu je svrhu u gradskom proračunu osigurano milijun kuna.

Gradske vlasti Vukovara sufinancirat će režijske račune vukovarskih obitelji s troje i više djece do 16 godine starosti i to do 6300 kuna godišnje po obitelji, najavljeno je u četvrtak na konferenciji za novinare vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave.

"Vukovar je prvi grad u Hrvatskoj koji sufinancira plaćanje režijskih računa obiteljima s troje i više djece", kazao je Ivan Penava dodajući kako je cilj gradskih vlasti zadržati mlade obitelji u Vukovaru. U tu je svrhu, po njegovim riječima, u gradskom proračunu osigurano milijun kuna.

Također je rečeno kako je u gradu oko stotinjak obitelji koje ispunjavaju uvjete za navedenu mjeru koja obuhvaća pomoć u plaćanju računa za vodu, struju, grijanje i odvoz kućnoga otpada do ukupno 6300 kuna godišnje po obitelji.

Sukladno javnom pozivu objavljenom u srijedu za ostvarivanje prava na naknadu za troškove stanovanja kućanstvima s troje ili više djece do 16 godina starosti pravo na naknadu mogu ostvariti kućanstva u kojima podnositelj zahtjeva (roditelj/skrbnik) i djeca do 16 godina starosti imaju prebivalište na području grada Vukovara, te kućanstva koja ostvaruju prihod veći od osnovice na temelju koje se izračunava iznos zajamčene minimalne naknade koju odlukom određuje Vlada RH sukladno Zakonu o socijalnoj skrbi.

Komentari (2)
Pogledajte sve

@speculator

ovo je neka mjesavina socijalizma i kapitalizma u HR.
Dopustite pravi kapitalizam u HR i procvijetat ce HR, za 10 godina ce nama ljudi dolaziti iz inozemstva na rad.

Dobra ideja,ipak,svatko normalan najviše voli platiti svoje račune od svog rada…Milostinja ponižava čovjeka…Dakle,stvori mu uvjete za dostojanstven rad i život,i tada je sve na zdravim nogama…Ukoliko ne možeš,pusti drugima da to učine,a ukoliko ni drugi ne uspiju,dopusti da se mijenja društveno ekonomsko uređenje…Za socijalizam smo se uvjerili da nije dobar,u redu,zamijenili smo ga kapitalizmom…Sada,ako se uvjerimo da ni kapitalizam ne funkcionira,imamo li pravo na promjenu sistema?…

New Report

Close